Donaat Brondeel wint Grote Prijs Silver League

Donaat Brondeel wint Grote Prijs Silver League
Op de Silver League in Derdemonde werkten de ruiters vandaag diverse rubrieken af, met als hoogtepunt de Grand Prix 1,40m. Daarin was het Donaat Brondeel die met de overwinning aan de haal ging.

Karel Aerens wint openingsproef

Karel Aerens wist met Desire d'Or vh Bellehof de eerste proef van de dag te winnen. In 35,91 seconden versloeg hij Olivier Van Roosbroeck met Namamia (v. Fantomas de Muze) . Jules Van Roosbroeck volgde op de derde plaats met Cocorado-W (v. Corrado I), gevolgd door Koen De Waele met No Fear KDW Z. Thomas De Wit stuurde Muis van 't Sparrenhuis, een dochter van Elvis Ter Putte, naar de vijfde plaats.

Anthony Wellens vliegensvlug in 1.30m-rubriek 

In de volgende rubriek wist Anthony Wellens met Hope vh Krekelhof (v. Chin Chin) de overwinning aan de haak te slaan. Het duo kruiste de finishlijn van de tweede fase in 32,75 seconden, bijna twee seconden sneller dan achtervolger Grant Wilson met Vicky La Passion (v. Diamant de Semilly). Het brons was voor Johan Wenselaers met Eleonor DC-DM. Dries De Bock werd vierde met Jinternel, Vincent Lambrecht en Dermie veroverden de vijfde positie.

Grote Prijs voor Donaat Brondeel

De hoofdrubriek van de dag was de 1.40m Grote Prijs. Die werd gewonnen door Donaat Brondeel met Jadorado van de Bremboshoeve, een nakomeling van zijn eigen hengst Breemeersen Adorado. Met een tijd van 38.52 seconden bleef hij Elisa Strubbe voor, die met Scato van de Molenbrug Z (v. Scendix) op de tweede plaats eindigde. Anthony Wellens, eerder al goed voor een overwinning, maakte het podium compleet met Domenco.