Domingo imponeert in Al Rayyan's Grote Prijs

Domingo imponeert in Al Rayyan's Grote Prijs
Maar liefst 1.60m was de internationale Grote Prijs van Al Rayyan gebouwd. Over drie omlopen wisten slechts twee combinaties zich te kwalificeren voor de ultieme barrage. Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani en de 11-jarige Carolina 31 (v. Colman) haalde de eindmeet als enige foutloos. De combinatie stopte de klok in 41,90 seconden en greep zo de ruim 50.000 euro cheque.

Abdullah Waleed Alsharbatly sprong eerder deze week al in de prijzen. In de Grote Prijs strandde hij op de tweede plaats met Niels Bruynseels' voormalige rit, Domingo (v. Thunder vd Zuuthoeve). Alsharbatly nam de nodige risico's in de barrage resulterend in een omloop met één springfout in 39,63 seconden.

Turkije's Derin Demirsoy imponeerde met een derde plaats. Met onder het zadel Harry K (v. Equest Carnute) verzamelde Demirsoy vier punten over de eerste twee omlopen in 65,85 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Janika Sprunger en Edwina Tops, beiden in het zadel van een KWPN-paard. Sprunger en Aris CMS (v. BMC Nassau) strandde op de vierde plaats terwijl Tops en California (v. L'Esprit) de vijfde plaats bezette.

California werd voordien gesprongen door Abdel Said.

In de 1.55m proef sprong Emanuele Gaudiano nogmaals naar de winst. De Italiaanse springruiter haalde net als vorige week een overwinning met Caspar 232 (v. Berlin). De combinatie bleef foutloos in 76,37 seconden.

Pilar Lucrecia Cordon en de sBs'er Armani des Maraichers (v. Kashmir van Schuttershof) volgde op de tweede plaats terwijl Abdullah Waleed Alsharbatly en Woulon L (v. Toulon) het podium afwerkte.