Jos Verlooy kwam in Madrid niet aan de start van de Grand Prix om een bepaalde reden

Jos Verlooy kwam in Madrid niet aan de start van de Grand Prix om een bepaalde reden
De 4 Belgische ruiters hebben tijdens de Global Champions Tour manche van Madrid verschillende klasseringen kunnen verzamelen. Maar er was één domper op deze vreugde. Zo stonden er maar 3 landgenoten op de startlijst van de Grand Prix op zaterdagavond.

De grote afwezige was Euro Horse ruiter Jos Verlooy. De nummer 2 van de Grand Prix in Mexico behaalde met Sunshine een 4e plaats (1m50) en Caracas een 10e plaats (1m45) in de beide GP-kwalificaties. Verlooy nam speciaal zijn twee Grand Prix paarden mee naar Madrid om er een goed resultaat in de Grote Prijs te kunnen neerzetten.

Maar een clausule in het reglement zorgde ervoor dat hij ondanks zijn 'kwalificatie' op vrijdag toch niet mocht starten in de Grand Prix.
Want in dat reglement staat dat als er 2 van de 3 team ruiters niet in de top 30 staan, dan moet de 3e zich kwalificeren voor de GP. Audrey Coulter en Harrie Smolders waren hierdoor automatisch geplaatst, enkel Jos moest zich op vrijdag weten te kwalificeren, wat hij met glans deed.
Maar omdat er in Madrid al 50 ruiters waren die in de Grand Prix mochten rijden, kon hij zich dan toch niet meer plaatsen.

Verlooy komt deze week aan de start op de Global Champions Tour manche van Chantilly. "Ik ga proberen om mij daar nog eens te kwalificeren" aldus Verlooy met de glimlach!