Dirk Demeersman springt meteen naar top 5 notering op Z-Tour

Dirk Demeersman springt meteen naar top 5 notering op Z-Tour
Vandaag is de meerde weken durende Z-tour op het domein van Zangersheide van start gegaan. En tijdens de 1.40m openingsrubriek weten de Belgen meteen te imponeren. De winst ging  naar de Luxemburgse amazone Charlotte Bettendorf. Dirk Demeersman wist zich naar een fraaie top 5 notering te springen.

In de rubriek direct op tijd sprong Demeersman met de8-jarige Justice van het Reigershof (V. Clinton) een mooie snelle foutloze ronde van 57.08 seconden. Dat was goed genoeg voor een vijfde plaats achter winnares Bettendorf die als enige onder de 55 seconden de finish wist te passeren.

De amazone klokte met haar Selle Francais ruin Queltis (v. Helios de La Cour II) de waanzinnige tijd van 54.91 seconden. Daarmee bleef ze Nederlander Gerben Morsink en de Zangersheide gefokte hengst Cartaire Z (v. Carthago Z) bijna een seconden meer voor. Broer Victor nam de derde plaats op het podium in. Hij was op zijn beurt ook sneller als een Nederlandse combinatie. Hij was met zijn rit van 55.74 seconden  een stuk sneller als Sieber Kramer en de BWP ruin Icarus (v. Thunder van de Zuuthoeve)

Niet enkel Demeersman zat in de prijzen vanmorgen vroeg. Ook Leonie Peeters en Ann Carton-Grootjanse wisten zich te klasseren. Peeters sprong met de BWP merrie Catho (v. Millar) naar een mooie achtste plaats en Carton-Grootjans stuurde haar BWP ruin Ievine Ter Doorn (v. Toulon) naar de tiende plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.