Dieter Vermeiren sluit Bonheiden af met ultieme zege in U25 Grote Prijs

Dieter Vermeiren sluit Bonheiden af met ultieme zege in U25 Grote Prijs
Gisteren was het Dieter Vermeiren die zijn uiters succesvol internationale jeugdconcours in Bonheiden afsloot met de ultieme winst. Na zijn twee overwinningen in eerder  rubrieken sloot de ruiter ook af met de winst in de U25 Grand Prixj.

Maar drie combinaties wisten foutloos te blijven over het pittige basis parcours over 1.45m. In de barrage kwam de kwaliteit echt naar boven en reden alle drie ook een feilloze rit. Van die drei was het Vermeiren en zijn Kingston Town 111 Z die daar het snelste waren.

Als laaste van de drie combinaties wist het duo wat hem te doen stond. En voor het Belgische thuis publiek wist hij het klusje ook te klaren. De twee gingen snel van start en kwamen na een super rit in 38.67 seconden over de eindstreep.

Landgenote Romy Morssinkhof sprong met de geweldig springende Vivolta De Gree in 39.67 seconden naar de tweede plaast. Zij verwees daarmeet de Duitse amazone Mylen Kruse en Concas 2 naar de derde plaats.

Claire Putters sprong met Fa Belle van Sombeke een vlotte ronde en zag met de finish in zicht op de laatste spong een balk vallen. Zij werden vierde. Ook Dries Goossens in het zadel bij Gina en Louise Van Laer met Idalgo van de Boslandhoeve  hadden één springfout zij werden zesde en zevende.