Devos vijfde in door Brazilië gedomineerde GP-Valkenswaard

Devos vijfde in door Brazilië gedomineerde GP-Valkenswaard
Het was Brazilië dat voorop ging tijdens de Grote Prijs bij Tops International Arena vanavond. In een barrage waar de één nog sneller ging als de ander was het Marlon Modolo Zanotelli die Maikel van der Vleuten voor bleef om de overwinning. Ook de derde plaats ging naar Brazilië  dankzij Pedro Veniss.

Zestien combinaties kwamen terug in de barrage van de 1.45m hoge Grote Prijs. Daar was het Zanotelli die met de 10-jarige Celena Vdl (v. Mr. Blue) indruk maakte en de hoofdprijs claimde. Vorige week liep het duo nog tegen een pechbalkje aan in de basis omloop in de Grote Prijs. Ditmaal paste alles perfect en waren ze in 37.96 seconden zelfs voor thuisruiter Van der Vleuten te snel.

De Oranje ruiter uit Someren had de 9-jarige Dana Blue (v. Mr. Blue) gezadeld vandaag. Met de dochter van Mr. Blue kwam hij echter maar 0.12 seconden te kort om de overwinning in eigen land te houden.

Veniss en Tresor de Varende (v. Esprit de Conquete) onderstreepte de vorm van de Braziliaanse ruiters nogmaals. Samen met zijn 10-jarige hengst sprong hij naar een derde plaats met een vlotte rit in 39.26 seconden.  Ier Darragh Kenny  belande net naast het podium met Team de Coquerie (v. Heartbreaker). Zij klokten een foutloze omloop in 39.91 seconden en werden vierde

Voor België  wist Pieter Devos goede zaken te doen met Claire Z (v. Clearway). Het duo moest een kleine tienden van een seconden toegeven op de Ierse Kenny en kwam als vijfde over de finish. Daarmee bleef hij Yuri Mansur en Babbylotte(v. Dollar du Murier) voor die op een zevende plaats de derde Brazliaan in de top 10 was.

Carel Cox weet zich ook in de top 10 te handhaven met Clintissima van Spalbeek Z (v. Clntissimo Z). In het zadel bij de 8-jarige schimmel merrie hield Cox twee keer de nul en kwam in 45.46 seconden als negende over de eindstreep.

Kijk hier voor alle resultaten.