Derde plaats voor de Belgische kampioenen in de Grote Prijs van Valkenswaard

Derde plaats voor de Belgische kampioenen in de Grote Prijs van Valkenswaard
De eerste week van de internationale wedstrijd in het prachtige Valkenswaard zit er officieel op. Als laatste proef werd er zojuist de Grote Prijs van de 2 stercompetitie verreden. In een 1m45 hoog parcours moeten deelnemers zich gaan bewijzen. Uiteindelijk wisten 20 combinaties de test te doorstaan, waardoor zij mochten strijden in de allesbepalende barrage. Het werd Italië die met de 1ste plaats aan de haal ging. Piergiorgio Bucci zette met Cuarta (v. Canto) de onklopbare tijd van 37:10 seconden neer, en schreef zo deze GP op zijn naam.

Hillary Mc Nerney en Z Acordate DDL (v. Acord II) deden hun uiterste best, maar kwamen niet in de buurt van Bucci. In een tijd van 38:35 seconden namen ze de 2de plaats voor hun rekening.

Belgisch kampioen Karel Cox zagen we ook terug op het podium. Met de BWP ruin Cor van de Wateringhoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) reed hij door de finish in 38:86 seconden, wat hen een mooie 3de plaats opleverde.

Maar ook Pieter Devos zette een uitstekend rondje neer. Met Apart (v. Larino), het paard van zijn partner Caroline Poels-Devos, eindigde hij op de 4de plaats. Sander Geerink vervolledigde met Robinson (v. Rubert R.) de top 5.

Niels Bruynseels was duidelijk ook in vorm. Met de Zangersheide merrie Cas de Liberte (v. Cracky Z) behaalde hij nog een mooie 6de plaats.

Klik hier voor de uitslag.