Demeersman wint spannende Youngster Finale op Z-tour

Demeersman wint spannende Youngster Finale op Z-tour
Dirk Demeersman heeft zojuist de jonge paarden finale gewonnen op de Z-Tour in Lanaken. In de rubriek met veel jong talent was Demeermans de beste met de 6-jarige Little-Billy. Kartharina Offel verstoorde een Belgische feestje. Zij werd tweede voor Nico Baerts en Thierry Goffinet.

Het werd dringen in de kop van het klassement met de top drie die op drie tienden van een seconden na aan elkaar gewaagd waren. Demeersman en zijn merrie Little-Billy trokken uiteindelijk aan het langste eind met een foutloze rit in 32.23 seconden.

Offel en de KWPN ruin Gerton (v. Ukato) hadden 32.50 seconden nodig om het 1.30m hoge parcours foutloos te overwinning. Daarmee was de Duitse amazone slechts 5 honderdsten van eens econden sneller als Baerts. Die kwam met zijn Zangersheide gefokte Maq Master Z (v. Moujik de Sohan) in 32.55 seconden over de eindstreep.

Goffinet volgde net buiten de top drie op een vierde plaats. Hij hield met de BWP hengst Landiamo S (v. Andiamo) de Duister Sven Fehnl op afstand met een foutloze rit van 33.10 seconden. Fehnl maakte de top vijf compleet ten koste van Koen Vereecke. De Duitser rutier klokte met zijn KWPN'er Ginus (v. Arezzo VDL) 33.21 seconden en Vereecke kwam met Lente na 33.30 over de finish.

Met zijn tweede troef de hengst Luigi sprong Demeersman ook nog naar een top 10 notering. Zij werden na een foutloze rit van 34.53 seconden achtste.

Kijk hier voor alle resultaten.