Deens kampioenschap jonge paarden: voorlopige tussenstand

Deens kampioenschap jonge paarden: voorlopige tussenstand
Op de Odense Horse show werd vandaag tijd gemaakt voor het Deens kampioenschap voor jonge paarden. De jonge, aanstormende talenten kregen de kans op hun kunnen te tonen in kwalificaties voor 4-, 5- en 6-jarige paarden.

De vierjarige springpaarden kregen een parcours van 1,00m voorgeschoteld. Na de omloop van vandaag staat Kasper H. Hansen aan de leiding met Happy Feets Heartbeat (Heartbeat). Zij wonnen de omloop van vandaag en komen zo op een voorlopig totaal van 8,2 punten. Hiermee bijven ze nipt Jesper Meyenburg en Bogegarden Gladialo (Bogegerden's Graf's Stakkato) voor die met 8,5 punten op de tweede plaats staan. Pernille Tribler en Cappucino PR (Cormint) vervolledigen de voorlopige top drie.

Na de 1,20m kwalificatie voor de 5-jarige paarden, voeren Martin Neergaard en Darc De Lux (Darco) het klassement aan. Met een totaal van 9,0 punten hebben ze een kleine voorsprong op Sashia Astrup Jensen en De Lutt 2 (Casall) die voorlopig op de tweede plaats staan. Allan Blomgreen en Brisbane (Favorit Ask) nemen voorlopig de derde plaats voor hun rekening.

Ook in het Deens kampioenschap voor 6-jarige paarden voert Kapser H. Hansen het klassement aan. Met zijn Balou Du Rouet zoon Balou staat hij op een gedeelde eerste plaats. Hij moet deze eerste plaats delen met Bruche Gerard Goodin en Chaccedli (Chacco-Blue). Na het 1,30m parcours van vandaag, zijn er voorlopig drie ruiters die de derde plaats met elkaar delen. Rikke Haastrup Kristensen (Carlotta 251), Tina Wang Simensen (Sierra) en Emile Louis Hartmann (Contador-Vitz) zullen morgen dus ongetwijfeld een spannende ontknoping tegemoet gaan.

De finales worden morgen verreden.

Klik hier voor de resultaten