De Pelsmaeker en Smolders springen naar winst in 1.35m in Lier

De Pelsmaeker en Smolders springen naar winst in 1.35m in Lier
In de druk bezette 1.35m rubriek die voer twee groepen verreden werd was het Julie De Pelsmaeker die in de B-groep de overwinning pakte ten koste van Aurey Geiser.

Tijdens de rubriek direct op tijd had De Pelsmaeker haar merrie Daloubette Van de Krekebeke (v. Baloubet du Rouet) goed in vorm.  De amazone kmam bijne drie seconden sneller over de eindstreep als haar Zwitserse concurrente. Die had 64.20 seconden nodig had om het parcours foutloos te overwinning met haar Holiday X (v. Fromecs Liandero).

Brent Gaublomme sprong naar een fraaie derde positie met de Andiamo Z-zoon Valley. Het duo zette een rit neer in 68.57 seconden.

Ook de top 5 werd gevuld met Belgische combinaties. Dimitri Taeijmans sprong met Irish Kiss 111 (v. Chatman)  naar de vierde plaats in 69.82 seconden. Terwijl Emilie Conter met Hera van het Texelhof in 71.05 seconden op de vijfde plaats eindigde.

Bij de A-groep was het Nederlander Harrie Smolders die de leiding nam met Cannavaro BH (v. VDL Cardento). In het zadel van de schimmel ruin  sprong de stalruiter van Eurohorse naar een zekere overwinning in 58.68 seconden.

De rest van het podium viel onder de Belgische vlag met een tweede plaats voor Jos Verlooy en Cento Quaglie (v. Cento). De "leerling" van Smolders kwam een ruime seconden later over de eindstreep  met zijn Cento-zoon en claimde de tweede plaats.

Jeroen de Winter tekende voor de derde plaats met Juice van het Meerdaalhof (v. Elvis ter Putte). Het duo zette een fraaie rit van 60.58 seconden op de klok en was daarmee ruim sneller als Zoe Conter die met Sunday Top H D C (v. Crown Z) een top vijf notering mee pakt op de vierde plaats.

In de rubriek voor 5-jarige springpaarden werd het een internationaal podium met winst voor de Ier Tom Slattery. In het zadel bij de ruin Haufom (v. Tangelo van de Zuuthoeve)  stond hij met zijn rit in 38.38 seconden op eenzame hoogte. De Canadese Brian Walker werd volgde met Cellestriano  bijna vier seconden later. Terwijl de Tsjechische Michaela Rodova naar de derde plaats sprong in 42.94 seconden met haar Espumante ML Z (v. Echo van 't Spieveld)

Kijk hier voor alle resultaten