De eerste SBB kampioenen zijn bekend

De eerste SBB kampioenen zijn bekend
LRV Ophoven was afgelopen zondag gastheer voor de Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Pony’s. De regen bleef beperkt tot enkele buien en dat zorgde ervoor dat er toffe ponysport te zien was.
Deze finale leverde omwille van de verschillende stokmaatcategoriën heel veel nationale kampioenen op.

In de reeks voor zesjarige D-pony’s, dressuur, ging het kampioenenlint naar Tricia Meyvis van LRV Tienen met Duneway J (v. P.R. H. Top Der DA). De tweede plaats was voor Ona Corthauts van LRV Geetbets met Bandiet (v. Magic Roses Cocktail). Manon Ghesquiere van LRV Wachtebeke reed let Orlando van het Overlede Goed (v. Vedett van de Vondelhoeve) naar de derde plaats.
In de springwedstrijd voor zesjarige D-pony’s ging het goud naar Twan Van Opstal van LRV Minderhout na een barrage met vier. Hij bleef foutloos en was met Oblix van ’t Hollandhof (v. Principal Dream vd Delthoeve) de snelste.  Helene Vranken van LRV Vlijtingen hield met Edelweiss Du Gran Lys (v. Posseidon Du Mouligneau) het zilver in Limburg. Ona Corthauts en Bandiet pakten hun tweede medaille van de dag voor Emma Van Doorslaer (LRV Pulderbos) en Ottawa v/h Verbrandgoed (v. Cadet).

Bij de zesjarige C-pony’s – dressuur- was het goud voor Yara Kleeren van LRV Rijkevorsel met Bohemian Rhapsody (v. Wengelo’s Ricardo). Diezelfde pony pakte ook goud in het springen maar met Jarne Franken, eveneens van LRV Rijkevorsel. Bij de zesjarige B-ponys won Jeroen Van Herck van LRV Merksplas goud in dressuur met Ozzy van de Wachemshoeve (v. Ive van de Delthoeve). In het springen was het goud voor Caroline Van Rossum (LRV Zoersel) met Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger). Bij de zesjarige A-pony’s, zowel dressuur als springen, ging het kampioenenlint naar Anissa Pouders van LRV Overpelt (foto) met Cobalt.

Eind juni wordt in Moorsele de finale van de SBB competitie voor jonge paarden afgewerkt.