Dayro Arroyave op 1, 2 en 3 tijdens cyclus Hulsterlo

Dayro Arroyave op 1, 2 en 3 tijdens cyclus Hulsterlo
Vandaag was het niet alleen carnaval in Meerdonk (Stal Hulsterlo), maar er stond ook de tweede manche van de cyclus op het programma. Door het grote aantal deelnemers werd er vanaf deze manche een extra wedstrijddag voorzien. Zo was het voor de deelnemers bij de 6-jarigen afwachten tot vandaag om te weten wie er nu gewonnen had, want de resultaten van zaterdagnamiddag en zondag werden in één klassement gezet. Van de bijna 300 starters wisten er ruim 100 foutloos te blijven. Twee namen kwamen naar voor in de top vijf! Dayro Arroyave op 1, 2 en 3 en Steven Van Meersche op 4 en 5. Dayro was de snelste met de Cicero Z merrie I Watch. Hij werd 2e met Shakira du Faurieu (v. Stakkato) onder het zadel. Op de 3e plaats eindigde hij met Cantaloupe (v. Cero).
Van Meersche kon rekenen op Kira Z (v. Kashmir van Schuttershof) en De Flipper (v. Flipper D'Elle). Met De Flipper won hij vorig jaar de troosting op het BK voor 5-jarigen in Gesves.

Bij de 7-jarigen was de winst net als tijdens de eerste manche in Pottes voor Dieter Laheyne. Dit keer won hij met de Ferro ruin Herro van D'Ekelbeek. Maar liefst 45 combinaties gingen door naar de tweede fase, daarin bleef de top 15 foutloos. Virginie Thonon, die tijdens de eerste manche haar paarden wat rust had gegund na een lange en succesvolle deelname aan de Sunshine Tour, werd 2e met Zanta Fee van 't Hofterrijckel. Lois Massart en Bora Bora des Hurlevents (v. Plutot de Beaufour) eindigden op de 3e plaats.
Naomi Asselman werd 4e met Haya van 't Suybrouck (v. Tinka's Boy). Op de 5e plaats eindigde Sarah Toussaint met Best de la Hart (v. Kashmir van Schuttershof).

Klik hier voor alle uitslagen.