David Malfait regeert de Zilveren Spoor Grand Prix

David Malfait regeert de Zilveren Spoor Grand Prix
Vijf combinaties kwalificeerden zich op zaterdag avond voor de 1.40m kleine Grand Prix van het Zilveren Spoor. Drie duo's werkten het verkort parcours foutloos af. Daarin sprong David Malfait naar de overwinning met de zevenjarige Louis Z. Het duo klokte foutloos af in 36,14 seconden en bleef zo nipt voor op David Tanghe in het zadel van Cumantin vd Hacienda (Cumano).

Isabel de Rycker werkte het podium foutloos af op de rug van haar 12-jarige Thunder vd Zuuthoeve-zoon, Gentlemen van Loheky. De snelste chrono kwam op naam van de Oost-Vlaamse springruiter, Jan Claeys. Claeys en Judy vd Beekhoek noteerden eerder al de hoofdwinst, ditmaal strandde het duo op de vierde plaats.

Samen met de Wandor van de Mispelaere-dochter bleef Claeys Christof Deraedt met Beijing Z (Bamako de Muze) voor.

Ook in de 1.25m rubriek hield David Malfait de concurrentie achter zich. Op de rug van de achtjarige Kavallia bleef Malfait als enige onder de 27 seconden. Marmuse Louis volgde op de tweede plaats met Ugo de Saint Druon. Equteam-ruiter, Randy Sherman volgde op de derde plaats met Catch Me.

In de 1.15m proef sprong Mike De Sutter naar de overwinning. De Sutter en de 9-jarige Toulon-zoon, Doubleyou van het Eeksken namen ruim één seconde voorsprong op Lisa Denoo met First One vd Waterstraat (Canadian River). Zoë Vileyn vervolledigde het podium in het zadel van de sBs-merrie, Fardenta Van De Ringhoeve (Cardento).

De eerste rubriek van de dag, een 1.05m,  kwam op naam van Dany Diricq met Zebulon Z (Zandor Z). Charlotte Vanthuyne (Liberty Lady van 't Siamshof) en Luna Logghe (Joske F) volgden op een tweede en derde plaats.

Alle resultaten