Danny Van Es stond op eenzame hoogte bij Jumping Wijgmaal

Danny Van Es stond op eenzame hoogte bij Jumping Wijgmaal
Afgelopen weekend was het weer tijd voor topsport en vermaakt tijdens Jumping Wijgmaal. Het weekend stond bomvol met  pony- en paarden rubrieken vanaf 0.80m tot en met de 1.25m Grote Prijs.

Buiten het regionale programma bood de Jumping eveneens de nodige variatie en ontspanning met enkele nevenproeven zoals de Masters op Zaterdag avond en de Derby en Mini-Steeple Race op Zondag.

De Grote Prijs werd uiteindelijk gegrepen door Brabants springruiter, Danny Van Es. In de uiteindelijke strijd voor de eindzege bleef hij Tom Bonny voor. Slechts vier combinaties haalden de barrage in deze Grote Prijs. Daarin sprong Van Es naar de overwinning met Zico V (v. Tiger V) onder het zadel. De combinatie plaatste de snelste foutloze tijd in 40,26 seconden. Bovendien haalde hij eveneens de zesde stek in het zadel van Cantchelaro. Dit met één tijdsfout op de teller.

Tom Bonny en Hocus Pocus van de Lucashoeve (v. Chin Chin) volgde Van Es op op de tweede plaats. Bonny wist als enige andere het scorebord op nul te houden, dit in 44,83 seconden. Nick Van Turnhout strandde op de derde stek met Q Cortina Z (v. Quidam de Revel).

De top vijf van deze Grote Prijs werd afgewerkt door Jonas Callaert (Kastar van 't Hemeldonk) op vier en Johan Goen (Cevina 'H') op vijf.

Op vrijdag namiddag werd de spits afgebeten met een "oefenjumping". Dit gaf vele beginnende ruiters en amazone om met een "balk op de grond" principe tot een hoogte van 1m zich klaar te stomen voor het weekend dat ging komen.

Op Zaterdag werd het officiële startschot gegeven. In de hoofdrubriek was het toen eveneens Danny Van Es die het voortouw nam. Met zijn paard Zico V (v. Tiger V) nam hij na een foutloze rit in 53,98 seconden de winst.  Samen met Cantchelaro (v. Chagall van de Burggrave) liet hij nogmaals zien hoe het moest en kwam als tweede over de eindstreep met een rit van54,74 seconden. De top drie werd volledig gemaakt door Henk Clabots die ook een foutloos rit  neer zette met Armani Van Turbeek Z (v. Argentinus). Hij stopte de klok op 56,41 seconden.

Op de vierde plaats eindigde amazone Mieke Ceuterick en haar merrie Indira Jade de Dwerse Hagen (v. Va-Vite). Na een foutloze rit bleef de combinatie Jan Vermeiren in een tijd van 58,62 seconden voor. Vermeiren stuurde zijn hengst Jackpot Van De Conynenberg (v. Codex) in 58,88 seconden naar de vijfde plaats.

1.15m

  1. Merel Van Assche - G-Hera Z

  2. Philippe Van Asselberghs - Esprit

  3. Philippe Van Asselberghs - Honki Tonki Boy


1.00m

  1. Yne Saeys - Meerkes Bruno

  2. Hans Pasteels - Henza

  3. Sven Vander Meerssche - Chanel van de Kapzone


0.90m

  1. Ines Berlo - Ginger de Brumie

  2. Elien Paeps - Diablo

  3. Jill Rollier - Hombre Van de Mullegracht


1.10m

  1. Danny Van Es - Zico V

  2. Danny Van Es - B. Grupo Prom Royal Velutha Z

  3. Noa Appelmans - Joske


1.00m

  1. Danny Van Es - Cargo Z

  2. Sven Vander Meerssche - Chanel van de Kapzone

  3. Bert Mathijs - Born to be Wild


0.90m

  1. Kay Oudermans - Coco Chanel

  2. Luna Dekock - Baladin de la Bastide

  3. Joyce Stauven - C-Sunday


Kijk hier voor alle resultaten.