Danny Van Es start met winst in Lummen

Danny Van Es start met winst in Lummen
Deze ochtend is in Lummen de "Longines Spring Classic of Flanders - Jumping Lummen" van start gegaan. De 5 ster ruiters komen vanaf morgen pas in actie. Vandaag zijn het de 1 en 2 ster combinaties en de 7-jarigen die de eerste omloop van het Belgisch kampioenschap springen.

De 1m10 reeks kreeg met Danny Van Es een Belgische winnaar. Hij won deze rubriek met de 14-jarige Bartholomeus (v. Parco). Eind vorig jaar was het duo nog de beste in de finale van de Cavalor Cup tijdens Jumping Mechelen.
Vanochtend was hij bijna 2 seconden sneller dan Stefanie Grootjans en Efertiti vh Dingenshof. Laura Alix reed Beausynth ter Dieschoot naar de 3e plaats. Jenthe Gelade (Ucosan S Girl) en Hanne Mertens (Emrita di Fer) zorgden voor een volledige Belgische top 5.

De 1m40 reeks van de 2 ster competitie werd gewonnen door de Braziliaan Yuri Mansur en de 10-jarige Hhs Flo (v. Heritage Fortunus). Tot enkele maanden geleden zagen we onze landgenote Kim Van Decraen hiermee nog aan het werk. Stephex Stables amazone Petronella Andersson eindigde op de 2e plaats met Norlam des Etisses. Benny Naessens, afgelopen weekend nog goed voor een 1e en 2e plaats bij de 6-jarigen op de STX Cyclus, werd 3e met Helene van Dassegem.
Andere Belgen in de top 10 waren Koen Verdegem (Harry van Egenhoven), Dries Dekkers (Buzzlines Tornado IV) en Sam Polleunis (Elias P).

Klik hier voor de uitslagen.