Danny Van Es en Pieter Bouché schitteren op Stal Hulsterlo.

Danny Van Es en Pieter Bouché schitteren op Stal Hulsterlo.
Elk weekend is de Vlaams-Brabantse springruiter, Danny Van Es op verschillende springconcoursen te vinden. Na zijn sterke prestaties in Lier sprong Van Es ook naar de overwinning in de 1.25m HROV Grote Prijs  in Meerdonk.

Op Stal Hulsterlo overwon Van Es in het zadel van Zico V (Tiger V) bleef Van Es als enige foutloos onder de 25 seconden. Met ruim één seconde verschil volgde Anne De Doncker op de tweede plaats. Samen met de Cartier vd Heffinck-nazaat, Hitoya LCS bleef De Doncker nipt voor op Anouk De Proft met haar Eleonore Blue (Mr Blue).

Net buiten het podium sprong Valentijn De Bock naar de vierde plaats. Op de rug van Miu Miu Van Overis werd De Bock opgevolgd door Guy Beyers met Mito vd Zilverenhoek.

Van Es schreef eveneens de 1.15m rubriek op zijn naam. Samen met Hamilton bleef hij Niki Geenens met Helios vd Spelonckhoeve (Dulf van den Bisschop) voor. Liesbeth Roelandts vervolledigde de top drie met haar Holiday.

Op vrijdag werd er 's avonds gesprongen op een hoogte van 1.20m. Het volledig podium strandde op minder dan een halve seconde van elkaar. Pieter Bouché hield de concurrentie achter zich met onder het zadel Mozar Van De Heibos (VDL Zirocco Blue NOP). Valentijn De Bock zat het duo op de hielen en volgde op de tweede stek met zijn Miu Miu van Overis (Inshallah de Muze). Dag Keymolen werkte het podium af met onder het zadel J'Adore de Cour au Bois (Ogano Sitte).

Uitslag