Danny Van Es en Anouk De Proft overwinnen tijdens eerste Jumping Mechelen Indoor Masters kwalificatie

Danny Van Es en Anouk De Proft overwinnen tijdens eerste Jumping Mechelen Indoor Masters kwalificatie
Afgelopen weekend verzamelden de nationale springruiters op het Azelhof in Lier. De eerste Manche van de Jumping Mechelen Indoor Masters werd er verreden met een druk programma. In de 1.20m hoofdrubriek voor paarden hield Danny Van Es de concurrentie achter zich met zijn vertrouwde Zico V. Samen met de 14-jarige ruin nam Van Es een nipte voorsprong op Niki Geenens met Gazelle van de Vaelenberg (Toulon).

Ellen De Swert volgde op de derde plaats in het zadel van Escape en bleef zo Cato Somers met La Fayette voor. Van Es vervolledigde eveneens de top vijf met Hamilton.

Bij de junioren hield Anouk De Proft de concurrentie achter zich. Samen met de Mr. Blue-nazaat, Eleonore Blue snelde De Proft naar de eindwinst in 19,06 seconden. Ella Van Hoydonck volgde op de tweede plaats met Hokita van het Eegdeken (Catoki). Rune Reynders volgde op de derde plaats op de rug van Janka. De volledige top drie was op minder als een seconde van elkaar verwijderd in deze rubriek.

Amber Jacobs overwon in de 1.10m pony rubriek. Samen met Geena Lisa bleef hij Seppe Wouters in het zadel van Cara DJ en Rik Nauta met July voor.

Ontdek de overige winnaars: klik hier