Dadjak ter Puttenen pakt winst voor Turkije in GP-kwalificatie Salzburg

Dadjak ter Puttenen pakt winst voor Turkije in GP-kwalificatie Salzburg
Dadjak ter Puttenen, een veertienjarige BWP'er gefokt door Albert Lenaerts uit Lokeren, heeft vanmiddag de GP-kwalificatie in Salzburg gewonnen. Dadjak is sinds september aan de slag met de Turkse Derin Demirsoy, en werd hiervoor uitgebracht door Burak Azak en Omer Karaevli. De Toulon-zoon schreef al diverse grote titels op zijn naam, waaronder de Grand Prix van Eschweiler, een jaar later de World Cup in Abu Dhabi en een tweede plaats in de Nations Cup van Celje in 2015. Morgen zal de concurrentie dus serieus moeten opletten, want Dadjak vormt een geduchte concurrent.

Dat toonde hij ook vanmiddag met zijn overwinning in deze tweede kwalificatieronde. Demirsoy reed hem foutloos rond in 57,93 seconden en liet Hans-Dieter Dreher met Berlinda (Berlin) achter op de tweede plaats. De Pool Jaroslaw Skrzyczynski en Silver Shine (Califax) werden derde.

sBs-ruin Cassius van de Smis en Marcel Marschall claimden ook plaats vier voor Duitsland, Emeric George en Rocker d'Ysieux (Crown Z) sloten de top vijf af.

Wilm Vermeir meldde zich als beste Belg. Met IQ van het Steentje (Toulon) werd hij 19e met vier strafpunten.

Klik hier voor het volledige resultaat.