Cyril Cools zet prijzentocht in Oliva Nova voort

Cyril Cools zet prijzentocht in Oliva Nova voort
Gisteren sloot Cools de dag al af met een fraaie overwinning in de jonge paarden rubriek. Vandaag trekt de jonge ruiter zijn zege van gisteren door met een derde plaats in de ochtendrubriek over 1.40m.

Winst in de rubriek was er voor de altijd snelle Ier Michael G Duffy. Duffy stond ook al meermaals op de eerste plaats deze week en nu flikt hij het weer met Talks Cheap (v. Tinaranas Inspector). In het zadel van de Iers gefokte merrie bleef hij in 68.22 seconden de Britse Skye Higgins nipt voor. Higgins kwam met de Selle Fraincais merrie Quarina de Blondel (v. Quidam de Revel) een kleine vertienden later over de eindstreep.

Voor Cools lag de derde plaats voor het oprapen met zijn BWP ruin Hamlet vd Donkhoeve (v. Lord Z). In 71.72 seconden was hij welliswaar niet zo snel als de nummer één en twee, maar het was ruim voldoende om de Duitser Carsten Sandmann voor te blijven.

Sandmann sprong met de Hannoveraanse ruin Filofax 4 (v. For Pleasure) naar een vierde plaats in 73.10 seconden. Russin Maria Bibikove volgde op een haar afstand met de KWPN'er Ziezoo en claimt de vijfde plaats.

Ook in de CSI 2* 1.35m laat Cyril van zich horen. Hier kaapt hij opnieuw de derde plaats weg met Verdi Treize, een Diamant de Semilly ruin van 8 jaar oud. Met zijn tijd van 66,62 seconden was Cyril net niet snel genoeg om te winnen, maar mag hij meer dan tevreden zijn met zijn podiumplaats.

De winnaar van deze rubriek werd geleverd door Groot-Britannië dankzij Joseph Clayton en Carolus K Dhi (v. Indoctro) die finishten in een tijd van 65,26 seconden. Romain Sottas werd voor Zwitserland tweede met Countdown IV (v. Corlensky G) in een tijd van 65,91 seconden

Kijk hier voor alle resultaten.