Cyril Cools de beste in Gold League van Lier

Cyril Cools de beste in Gold League van Lier
Gisteren sloot de Gold League in Lier af met een knaller van een Grote Prijs bij hett Azelhof. In een barrage met 16 combinaties wist te ene topper nog sneller te gaan als de andere. Maar uiteindelijk was het Cyril Cools die met de winst aan de haal ging.

De stalruiter van Constant van Paesschen had twee ijzers in het vuur en benutte deze goed. Met zijn eerste troef Compadre van de Helle liep de ruiter tegen een springfout aan en werd uiteindelijk negende. Dus moest de beste rit komen van Verdi Treize die in absolute topvorm bleek te zijn. Het duo zette flink aan in hun rit en reden na 40.32 seconden als winnaars over de eindstreep.

Koen Vereecke deed nog een goede poging om Cools van de troon te stoten maar kwam met Glasgow MB in zijn rit 0.41 seconden te kort om de leiding over te nemen. Het werd een tweede plaats vlak voor Jeroen De Winter die de ruiter het vuur aan de schenen legde. De Winter kwam met Gretel S een neuslengte later over de finish, 2 honderdsten van een seconden om exact te zijn.

Ook de top 5 bleef foutloos in deze spannende barrage met Anthony Wellens en Jetot Fravanca op de vierde plaats en Vicky Van de Poel die Jay Jay van de Mottelhoeve naar de vierde plaats stuurde in 42.99 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.