Constant Van Paesschen 'on top' in Oliva Nova

Constant Van Paesschen 'on top' in Oliva Nova
Opnieuw hebben de Belgische combinaties zich laten opvallen tijdens de tweede week van de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva Nova. Stal Van Paesschen in het bijzonder doet er goede zaken. Bij de zevenjarigen wist de Zwitserse Faye Schoch  met Celina IX (v. Canstakko)  de concurrentie achter zich te houden.

Constant Van Paesschen volgde net buiten het podium op de vierde plaats met de Casall-zoon, Mjt Carnaval. HEt duo hield het foutloos.

Cyril Cools plaatste zich eveneens voor de barrage met zowel Fly High (v. Lexicon) als Eastwood d'Hof Ten Bos (v. Understone van de Kapel). Hij strandde zo op een respectievelijke negende en tiende plaats.

Belgen voorin bij de zesjarigen

Bij de zesjarigen sprong Cameron Hanley naar de overwinning met de Ierse-merrie, Cooley In Time (Siec Livello x Coevers Diamond Boy). De combinatie snelde naar de overwinning in 31,22 seconden en bleef zo nipt voor op Megan Laseur.

Laseur gooide roet in het eten voor Hanley. Bijna had hij zowel de overwinning als tweede plaats opgeëist. Laseur zadelde de KWPN-merrie, G Laloma Tag (v. Vleut) op voor de proef. Na een finish in 32,01 seconden bleef ze Cameron Hanley met Esi Toulouse (v. Siec Livello) voor.

De top vijf werd afgewerkt door Loli Mytilineou (Glen Moray) op vier en Niklaus Schurtenberger met Lireu (v. Leglos) op vijf. Ook Fabienne Daigneux-Lange en de KWPN-merrie Griet (v. Bugatti VDL) hield het foutloos en haalde uiteindelijk de zevende plaats.

Bij de vijfjarigen kleurde Portugal de overwinning. Rodrigo Sampaio Peixoto en de Rexito Z-dochter, Nice Pearl du Courtils sprong naar de overwinning. Het duo bleef zo Harold Megahey met zijn KWPN-merrie, Haranka (v. Captain Cooper) voor. Megan Laseur werkte het podium af met How Do You Do (v. Sam R.).

Klik hier voor de resultaten