Constant van Paesschen naar winst in afsluitende dag rubriek Oliva

Constant van Paesschen naar winst in afsluitende dag rubriek Oliva


Een mooie overwinning was er in de laatste rubriek van de dag op de MET Tour in Oliva voor Constant van Paesschen. Samen met de Holsteiner ruin Mjt Carnaval (v. Casall) wist hij een tijd van 65.88 seconden te noteren in deze Silver Tour 1m30 en bleef zo voor op de Britse Kayleigh Watts.

Watts noteerde met haar Colton Playtime (v. Dokkum de Rialfo) een tweede plaats door naar een tijd te rijden van 66.37 seconden. Terwijl haar landgenoot Stevens Franks zich als derde wist te kwalificeren met zijn Amethyst (v. Quicksilber) in 68.48 seconden.


Gold 3 - JO - 1,45 m



In de Gold Tour op een hoogte van 1m45 kwam het beste Belgische resultaat opnieuw van Van Paesschen. Ditmaal kon hij rekenen op Veneur D Isigny (v. Diamant de Semilly) met wie hij een achtste plaats wist te noteren. In deze rubriek met barrage waren er slechts vier deelnemers die zich voor deze barrage wisten te kwalificeren. Ook Stephex ruiter Lorenzo de Luca viel hier net buiten, hij eindigde met de BWP-er Jappeloup op een vijfde plaats. De Toulon nakomeling noteerde daarbij in de eerste omloop 1 strafpunt voor tijd.

De winst ging naar de Nieuw-Zeelandse Samantha Mcintosch en haar BWP merrie Estina (v. Heartbreaker) die ze hier rondstuurde in 42.84 seconden. Daarmee verwees ze de Italiaan Riccardo Pisani naar de tweede plaats gezeten op de KWPN-er Cigo B (v. Carthino Z) met wie hij rondkwam in 43.52 seconden. Voor de Brit Max Routledge was er nog een derde plaats met Firkov du Rouet (v.Baloubet du Rouet) in 42.67 seconden en 4 strafpunten.

Klik hier voor alle resultaten