Constant Van Paesschen en zijn 'prinses' winnen de Small Grand Prix

Constant Van Paesschen en zijn 'prinses' winnen de Small Grand Prix
Constant Van Paesschen en de 12-jarige BWP merrie Diamanthina van 't Ruytershof (v. Diamant de Semilly) hebben daarnet in Beervelde de 'Prijs Neptunus' gewonnen. Dit was de tweede kwalificatie proef voor de Grote Prijs en was eveneens de Small Grand Prix. Na het 1m50 hoge basisparcours wisten er 20 combinaties zich te plaatsen voor de barrage.
Het zag er lang naar uit dat Daniel Deusser na de Masters gisteren, nu ook deze Small Grand Prix zou winnen, maar hij eindigde met Hidalgo VG uiteindelijk op de 2e plaats.
Constant Van Paesschen was met Diamanthina bijna 1 seconde sneller dan Deusser. Voor het duo was het al de 5e overwinning van het jaar. Zo wonnen zij eerder dit jaar o.a. al de 3 sterren Grand Prix van Lons Le Saunier, een rubriek op de CHIO van Rotterdam en ook op de GCT manche van Chantilly.

Simon Delestre en Chesall wisten zich op de 3e plaats te klasseren voor Jos Verlooy en Sunshine. De 5e plaats was voor Thierry Goffinet met Arthuur JH Z. Vincent Lambrecht nam de 6e plaats voor zijn rekening met Clearstay.

BWPS0101 BWPS0126Constant Van Paesschen - Diamanthina - Beervelde 15