Constant Van Paesschen en Nicola Philippaerts samen op het podium in topproef MET

Constant Van Paesschen en Nicola Philippaerts samen op het podium in topproef MET
Enkele minuten geleden kroonde de Braziliaan Pedro Veniss met de sBs-merrie Anaya Ste Hermelle (Andiamo) zich tot winnaar van de Gold 4 1,45m in Spanje op de MET. Hij won met een snelle tijd van 64,68 seconden. Bij hem op het podium voegden zich onze beide landgenoten Constant Van Paesschen en Nicola Philippaerts. Van Paesschen reed zijn Casall-zoon Compadre van de Helle naar een strakke tweede plaats in 65,48 seconden, Philippaerts volgde met Aikido Z (Accardi) in 66,77 seconden.

Philippaerts bleef zo ruim twee seconden voor op de Amerikaan Michael Hughes met Zerlin M (Berlin), de combinatie op plaats vier. Tim Wilks en Quelbora Merze (Tarzan de Beaulieu) werden vijfde.

Ook Kelly Vandousselaere was na haar topplaats eerder vandaag nog niet klaar. Zij werd in deze proef negende met Carlos Jd Z (Canturo) met twee foutjes voor tijd.

In de Silver 2 1,35m plaatste Loic Cannaert zich op de zevende plaats met Donna Doria Z, een dochter van Diamant de Semilly. Het duo bleef van het hout in 30,35 seconden en was zo slechts twee seconden trager dan de winnende combinatie Valentine Belooussoff en Clearlake (Clearway). Lieven Devos pakte met Eldorrado MVNZ ook een prijsplaats; zij werden vijftiende.

In de Silver 1 1,25m werd de BWP-merrie Farah vd Mullegracht (Darco) derde met de Israëlische ruiter Dan Kremer.

Klik hier voor alle resultaten.