Claire Putters: "De eerste keer in Mechelen, maar nu al één van mijn lievelingsconcours"

Claire Putters: "De eerste keer in Mechelen, maar nu al één van mijn lievelingsconcours"
Claire Putters verraste gisteren vriend en vijand door zowel de Grand Prix van de Juniors en Young Riders op haar naam te schrijven en een derde plaats te behalen in de Queens Cup. Het is de eerste keer dat de jonge amazone in Mechelen aan de start kwam.

Proficiat Claire. Had je dit verwacht toen je dinsdagavond naar Mechelen vertrok? Wat waren de doelen die je jezelf op voorhand had gesteld? 

Goh, ik denk niet dat ik echt iets verwachtte toen ik naar hier kwam. Ik hoopte vooral om nul te rijden in de Grand Prix van de Juniors en natuurlijk hoopte ik ook om een mooie prestatie in de Queens Cup neer te zetten, maar ik had nooit durven hopen dat het me ook echt zo lukken.

Je bent dus zeker en vast in je doel geslaagd. Wat zou je in 2018 nog graag willen bereiken? 

Ik zou heel graag nog eens een Nations Cup rijden. Vorig seizoen heb ik die kans al gekregen in Wierden en in Hagen ben ik ook mogen starten. Dat was echt een ongelooflijke ervaring en ik hoop dat ik volgend jaar nog eens (een paar keer) met dat rode vestje de ring zal mogen betreden.

Je wordt al even getraind door Lander de Bruyn. Is hij je grote steun en toeverlaat op wedstrijden als deze? 

Ja zeker en vast. Hij traint mij nu al ongeveer vier jaar en ik ben heel blij met de begeleiding die hij mij geeft. Zonder hem zou ik niet geraakt zijn waar ik nu al sta. Mijn paarden staan ook bij hem gestald, wat alles wat makkelijker maakt. Op die manier kan hij mij altijd met raad en daad bijstaan als ik hem nodig heb.

Je staat goed je mannetje op het hoogste niveau. Wil je van paardrijden echt je beroep maken of zie je je toekomst eerder een andere weg opgaan?

Dat is nu nog moeilijk te zeggen. Natuurlijk is het wel een droom om mijn geld ook echt met paarden en paardrijden te verdienen, maar ik zou ook graag een diploma halen. Mijn plan is dan ook zeker en vast om verder te gaan studeren na het middelbaar. Welke kant ik precies wil opgaan weet ik nog niet precies, maar ik vind economie wel erg interessant. Het is dus goed mogelijk dat ik een studierichting met economie zal kiezen.

Als je echt moet kiezen, wat is voor jou dan het meeste waard? Je derde plaats in de Queens Cup of de overwinning in de Junior Grand Prix? 

Ik kan echt niet kiezen! Veel mensen hebben me die vraag vandaag al gesteld. Natuurlijk is het super om de Grand Prix te winnen, maar ja, de Queens Cup... Da's de Queens Cup. Het is altijd een grote droom geweest om in deze rubriek te kunnen aantreden, laat staan zo een goed resultaat te behalen! Zeker is wel dat Mechelen na één keer al één van mijn lievelingsconcours geworden is.

[gallery size="large" ids="159054,159060,159053"]