Christophe Vanderhasselt wint de kleine Grote Prijs van Hasselt

Christophe Vanderhasselt wint de kleine Grote Prijs van Hasselt
Op de CSI is de voorlaatste dag intussen afgerond. Morgen staat er nog als hoogtepunt de Grote Prijs op het programma, maar vandaag werd alvast de kleine GP verreden. Het werd een 1m45-proef op 2 sterniveau. 11 combinaties gingen strijden om de eerste plaats in deze 'Prijs Landrover', en dat werd behoorlijk spannend.

Uiteindelijk was Christophe Vanderhasselt de aller snelste. Met de BWP ruin Gino vd Vrunte (v. Jokinal de Bornival) vloog hij door de finish in 45:49 seconden. Het was slechts 7 honderdsten sneller dan de nummer 2, maar het bleek genoeg.

Kim Thiry legde zijn landgenoot nog wel het vuur aan de schenen. Hij moest met de BWP merrie Imke vh Panishof (v. Bufero vh Panishof) als laatste de ring in, en zette alles op alles om die snelle tijd te verbeteren. Thiry finishte in 45:56 seconden, en kwam dus net iets te kort. Zo eindigde hij op de 2de plaats.

Koen Vereecke nam al gauw in de wedstrijd de leiding. Met de BWP merrie Fidaura vh Polderhof (v. Kashmir van Schuttershof) behaalde hij uiteindelijk een 3de plaats. Op 4 zagen we Frankrijk met Fabrice Schmidt en Uraeus Blanc (v. Nabab de Reve). Guido Hornesch sloot met de sBs merrie Ti Amo (v. President) de top 5 af.

Savyana Verstappen (Hadise vh Wijngaardhoeve) klasseerde zich nog op de 10de plaats na 8 strafpunten in de barrage. Voor Hanne Mertens (Urgent) was er een 11de plaats. Zij kreeg in het basisparcours een tijdsfout.

Klik hier voor de uitslag.