Christophe Vanderhasselt wint de Grote Prijs in het Azelhof

Christophe Vanderhasselt wint de Grote Prijs in het Azelhof
Christophe Vanderhasselt en Fenom Van Klapscheut (v. Querlybet Hero) zijn ongetwijfeld één van de succesvolste combinaties deze winter. De voorbije twee weken wonnen ze nog een internationale rubriek in het Azelhof en het Sentowerpark, gisteren gingen ze op hun elan verder. In de Grote Prijs (1m40) van de Gold Cup waren zij opnieuw de beste.
Met 11 combinaties waren ze in de barrage, waarvan enkel de top 3 maar foutloos wist te blijven. Vanderhasselt was meer dan 4 seconden sneller dan het Nederlandse jonge talent Niels Knape (Veyron). Hanne Mertens en Urgent werden 3e. Koen Verdegem en Gursa Van Den Dael, vorig jaar nog de winnaars van de cyclus bij de 7-jarigen, eindigden op de 4e plaats.  Vicky Van de Poel (Chablie) werd 5e.
Andere ruiters vooraan waren Guillaume Batillat (Prestige), Anneleen Deckers (Fiora VH Plutoniahof) en Wilm Vermeir (Cor van de Wateringhoeve). Vermeir heeft dit voormalige paard van Dominique Hendrickx sinds kort bij hem op stal staan.

Henk Clabots won voor de tweede keer dit weekend. Nu won hij met Calato de 1m30 proef. Yvonne Jakobsen (Aussi-Aussi) en Wilm Vermeir (Gloria Van Het Lambroek) werden 2e en 3e. De top 5 werd vervolledigd met Gilles Dunon (Hope VD Keihoeve) en Liesje Vanderwegen (Doug).
De Nederlander Jack Ansems won met Darona de 1m20 rubriek. Steve Auwers (Cheker) en Jef Wellens (Diamond W) namen de 2e en 3e plaats voor hun rekening.
Shirley Maes (Speciale Bleu) won de 1m10 proef voor Danny Van Es (Velco Junior) en Laurent Nuyens (Arid Van Het Schaarbroek).

Volgende week staat de finale van de 'Indoor Champions Tour' op het programma.