Christophe Vanderhasselt in vorm op de laatste manche van de Stephex cyclus

In Gesves werd afgelopen weekend de laatste manche van de Stephex cyclus voor jonge paarden afgewerkt. Binnen enkele weken wordt op dezelfde locatie het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden verreden.

Bij de 7-jarigen was de overwinning voor Christophe Vanderhasselt. In het zadel van Elite-chin De Saulieu (v. Cassini II) deed hij het foutloos in 41.3 seconden. Hij werd gevolgd door Dieter Laheyne en Kassander Van't Roosakker (v. Echo van't Spieveld). Zij kwamen door de finish in 41.66 seconden.

Thibault Destrebecq en Clarisse maakten het podium compleet in 41.88 seconden. Elke Appeltans en Falve sprongen naar de vierde plaats. Voor Frederik De Donder en Finesse Van De Sneppe Z was er nog een vijfde plaats.

Christophe Vanderhasselt wist zijn goede vorm in deze rubriek door te trekken door zich met nog twee andere paarden in de top 10 te plaatsen. Met Oceans Skills sprong hij naar de zevende plaats. De Namelus R merrie Fenne was nog goed voor de negende plaats.

De rubriek voor 6-jarige paarden kwam op naam te staan van Laurent Nuyens en Las Vegas Dwergse Hagen (v. Va-Vite). Zij sprongen een foutloze omloop in een tijd van 27.18 seconden. Het zilver was voor Yves Vilain en Freesby De Vy in 27.27 seconden. In het zadel van Bridge De Riverland sprong Rocha Francisco naar de derde plaats in 27.56 seconden.

Voor Stephanie Falisse en Bel Star was er de vierde plaats. Jan Van Dyck en La Luna de Mauretus volgden op de vijfde plaats.