Christoph Verheyen is overtuigd winnaar VOR GP Lier

Christoph Verheyen is overtuigd winnaar VOR GP Lier
Afgelopen weekend was het de beurt aan de ruiters van de VOR om hun opwachting te maken op de mooie terreinen langs de Aarschotsesteenweg te Lier. Het Azelhof ontving daar op vrijdag de jonge paarden, en in het weekend werden de reguliere proeven verreden.

Bij de jonge paarden op vrijdag werd er met spanning uitgekeken naar het optreden van de 6- jarige. Sommige van deze beloftevolle paarden gaan we misschien binnen een paar jaar terug zien op een veel hoger niveau. Er gingen 50 combinaties van start, waarvan er 18 een dubbel foutloze ronde aflegde. Tegen Geert Van Den Brande en zijn Lagrisco was niemand opgewassen. Hun chrono van 36.69 seconden was goed voor de overwinning. De dichtste achtervolger finishte ruim 2 seconden later. Inge Carton en haar Lot Blue B.&V. deden 38.33 seconden over de barrage. Op de 3de plaats eindigde Escapade 111 Z met in het zadel Thomas Van Minnebruggen met een chronotijd van 39.29 seconden. Op de 4de en 5de plaats vinden we dezelfde ruiter terug. Op de 4de plaats zette Joe Clee zijn Bioagrico Walter neer in 39.32 seconden. In een tijd van 39.38 seconden bracht Joe Duty Free 111 Z over de eindstreep.

Op zaterdag werd de 125m KT gereden. Er reden 23 ruiters zichzelf naar de barrage. Voor de eerste 2 plaatsen werd er stevig gestreden. Met een miniem verschil was de overwinning voor Versmissen Sam met Dingena. Dit duo spurtte door de eindstreep in 30.03 seconden. Sam versloeg nipt Foxy Lady van Joris Vergauwen. Zij klokte af in 30.71 seconden. De 3 volgende ruiters eindigden bijna allemaal op 1 seconde van elkaar. Op 3 vinden we Evelyn Dubois met Goliath van t s Gravenhof in 32.08 seconden. De tijd van 33.11 seconden bracht Stephanie Goemaere met Dolce Vita op de 4de plaats. De top 5 sluiten we af met Sander Everaert met Kriskras Dv.

Het koninginnenstuk op zondag was de 125m GP. Er waren 6 ruiters die erin slaagde om een dubbel foutloze ronde te rijden. De snelste tijd kwam op naam van Jewel s Chrystal. Deze snelheidsspecialist werd in 35.48 seconden door de chrono gestuurd door Christoph Verheyen. Izzy Vd Middelstede beëindigde haar parcours in 36.09 seconden. Izzy kon hierbij rekenen op de stuurmanskunst van Nick Adriaensen. Nick kon met deze chrono net Steve Auwers voorblijven. Steve klokte samen met Checker af in 36.15 seconden. Nick Moyaert bezette de 4de plaats met zijn Gerre vd Litzemaere in 36.81 seconden. In een veel tragere tijd, namelijk 39.68 seconden eindigde Nico Van Der Plaetsen met Ultra Blue J op de 5de plaats.

Dit weekend zijn de Vor ruiters terug te gast op het Azelhof te Lier.

Klik hier voor de resultaten.