Cedric Vanleerberghe schrijft HROV Grand Prix op zijn naam

Cedric Vanleerberghe schrijft HROV Grand Prix op zijn naam
Terwijl Nina De Backer de Oost-Vlaamse amazone-titel in de wacht sleepte, haalde Cedric Vanleerberghe de Grand Prix overwinning afgelopen weekend. In de 1.25m HROV Grand Prix hielden slechts vier combinaties het hout in de lepels van de barrage.

In het zadel van de Canturo-nazaat, Cantinero klokte Vanleerberghe foutoos af in 38,43 seconden. Met ruim één seconde verschil volgde Mathieu Bourdeaud'hui op de tweede plaats met onder het zadel Je M'en Fou (Contact vd Heffinck). Laurens Bogaert vervolledigde het podium van deze Grand Prix met Valeureuse De L'Enclos (Toulon).

Magali Van Neste hield het eveneens foutloos met Lafayette en strandde net buiten het podium op de vierde plaats. De snelste chrono kwam op naam van thuis-ruiter, Maxim Godecharle. Samen met Kasagrande vd Brouwershoeve klokte Godecharle af in 37,73 seconden. Met één springfout goed voor een vijfde plaats.

In de voorafgaande 1.15m Gentlemen's Cup hield Vincent De Vlieger de concurrentie achter zich. De volledige top vier was op minder dan een seconde van elkaar verwijderd. De Vlieger snelde naar de overwinning met Flying Picasso (Emir Van De Cadzand ). Margo Olbrecht volgde op de voet met haar vertrouwde Britney. Lokale springruiter Koen De Waele strandde op de derde en vierde stek met respectievelijk Levis vd Bisschop en Hilfiger van t Ameldonk Z.

Bij de pony's noteerde de volledige top vijf een dubbele foutloze omloop in de 1.00m. Aline Braet haalde de overwinning met ruim vier seconden voorsprong. Samen met Orchid's Boyan werd ze opgevolgd door Krismar-amazone, Alexy Callewaert in het zadel van Patie Des Pres. Hebe De Maeyer vervolledigde het podium.

Tim Naessens won in de afsluitende 1.10m proef met Louis Dc. Amber Jacobs (Astha Van de Dennehoeve) en Nicky Heuninckx (Cover Girl Z) volgden op een respectievelijke tweede en derde plaats.

Klik hier voor de resultaten