Cederic Deknudt grijpt verbluffende GP-winst in Moorsele

Cederic Deknudt grijpt verbluffende GP-winst in Moorsele
Er was opnieuw een aangename opkomst voor de 1.40m Grote Prijs van de kleine Cup in Moorsele. Op het Zilveren Spoor kwalificeerden 13 combinaties zich voor de barrage van deze 'kleine Grote Prijs'. Uiteindelijk hielden 10 van de 13 starters het foutloos in deze tweede omloop.

Cederick Deknudt snelde daarbij naar de overwinning in het zadel van de 10-jarige Beijing Z (v. Bamako de Muze). De West-Vlaming klokte foutloos af in 32,79 seconden en bleef zo voor op Oost-Vlaams springruiter, David Malfait. Malfait volgde op de tweede plaats in het zadel van de vosruin, Bonjour Z.

Vorige week nog aan de top, ditmaal stelde Frederik Cattebeke zich tevreden met een derde plaats. Samen met Juristo ging hij Francisco Rocha met Clyde LVB Z en Tom Sneppe met Kismet van de Lentakker vooraf.

In de 1.25m rubriek gunde David Malfait zijn collega ruiters geen enkele kans op de winst. Samen met Bonjour Z sprong hij er foutloos rond in 54,81 seconden en bleef zo ruim één seconde voor op Stijn Van Opstal met Erica. Xavier Hazebroucq vervolledigde het podium met Coco.

Frankrijk kleurde dan weer het podium in de 1.15m proef. Daarin hield Fabio Andres Rodriguez de concurrentie achter zich. Op de rug van Lorene Saint Benoit werd hij gevolgd door Xavier Hazebroucq met Cookie en Marion Steux met Eglantine.

Lisa Philippe schreef de 1.05m overwinning op haar naam met Vathilde du Neovir.

Klik hier voor de resultaten