Cassandre Malherbe zorgt voor Belgische overwinning in Mijas

Cassandre Malherbe zorgt voor Belgische overwinning in Mijas
In het Spaanse Mijas werden gisteren nog alle proeven voor jonge paarden afgelast door regenval. Vandaag werden deze rubrieken wel gereden.

Het pakte alvast goed uit voor onze landgenote Cassandre Malherbe bij de zesjarige paarden. Met Fee van het Cauterhof (v. Bamako de Muze) bleef ze zowel in de basisomloop als in de geïntegreerde barrage foutloos en dit in een tijd van 36.24 seconden. Dit bezorgde dit duo de overwinning. Malherbe was zo maar liefst vier seconden sneller dan de Zweedse Hannah Akerblom. Deze amazone reed Conthabal (v. Conthargos) eveneens zonder fouten rond, maar dan in 40.65 seconden. De Brit Graham Babes vervolledigde de top drie met Glencoe (v. Chellthago). Zij kwamen door de chrono na 41.56 seconden.

In de proef voor zevenjarige paarden was het de Nieuw-Zeelandse ruiter Bruce Goodin die de proef domineerde met zijn paarden. Met de Quirado nakomeling Cloi reed hij naar de winst door foutloos te blijven in een tijd van 40.18 seconden. Met Chacceldi (v. Chacco Blue) wist hij deze tijd bijna te evenaren. Ditmaal was hij net iets trager in 40.39 seconden. De Duitser Vincent Elbers werd nog derde met Galway Van Het Laageind Z (v. Grison). Zij kwamen door de finish na 42.61 seconden.

Viktor Daem zette eveneens een mooie prestatie neer door vijfde te worden met For President (v. Numero Uno). Zij finishten zonder fouten na 45.72 seconden.

De Britse Lauren Edwards schreef de proef voor vijfjarige paarden op haar naam met Breit Star (v. Breitling LS). Zij bleven in zowel basisomloop als barrage foutloos in 42.17 seconden.

Klik hier voor de resultaten.