Caio Carvalho grijpt Grand Prix winst in Bonheiden. Gregory Wathelet als beste Belg.

Caio Carvalho grijpt Grand Prix winst in Bonheiden. Gregory Wathelet als beste Belg.
De internationale driesterren wedstrijd in Bonheiden besloot met springsport van niveau. De 1.50m Grote Prijs viel uiteindelijk ten prooi van Brazilië's Caio Filho Carvalho met onder het zadel de achtjarige Ogano Sitte-dochter, Jet Set DB.

Het duo snelde naar de overwinning 39,85 seconden. In het zadel van het Belgisch fokproduct won Carvalho eerder deze maand al in Lier en plaatste zich eind augustus in Zandhoven.

Julio Arias kwam als laatste aan de start in deze Grote Prijs. Met onder het zadel de 12-jarige Jarnac-zoon, Reggae du Tillard kwam de Spanjaard dicht bij de tijd van Carvalho. Uiteindelijk strandde de combinatie op de tweede plaats in 40,58 seconden.

Bianca Schoenmakers volgde op de derde stek met haar Ustinov-zoon, Daylight. De Nederlandse werd opgevolgd door haar landgenoot, Patrik Lemmen met Ideaal (v. Andiamo).

Voor eigen publiek sprong Gregory Wathelet naar de zesde plaats als beste Belg. Wathelet zadelde de 9-jarige Leicester op voor de driesterren proef. Het duo klokte foutloos af in 42,56 seconden.