Cade Van 't Zorgvliet en Falco van Spieveld houden Belgische eer hoog in de WEF CSI2* GP

Cade Van 't Zorgvliet en Falco van Spieveld houden Belgische eer hoog in de WEF CSI2* GP
Een blauwe hemel, een overvol programma en mooie groene grasperkjes op het terrein dat is het decor voor de internationale tweester Grote Prijs tijdens het Winter Equestrian Festival in Wellington, Florida.

In totaal keerden 12 ruiters huiswaarts met een prijs, slechts elf haalden de barrage. Daarin sprong Peter Leone naar de overwinning met de 11-jarige Wayfarer (v. Languster). Leone klokte foutloos af in 35,497 seconden en nam zo nipt de overwinning op Canada's Jonathon Millar.

Millar en de 9-jarige KWPN-ruin Daveau (v. Zento) reed een heel korte bocht naar de laatste hindernis maar klokte af op 35,636 seconden. Ook Abigail McArdle kruiste de eindmeet binnen de 36,00 seconden.

McArdle en de 15-jarige BWP-hengst Cade (Cade Van 't Zorgvliet) (v. Heartbreaker) strandde zo op de derde plaats. Met onder het zadel Andre Braeckevelt's fokproduct kruiste de Amerikaanse de finish in 35,692 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Alexandra Paillot (Polias) en Nicole Shaninian-Simpson (Akuna Mattata) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Ook de 12-jarige Toulon-zoon, Falco van Spieveld vertegenwoordigde de Belgische fokkerij in de top tien. Met in het zadel Nicole Walker sprong Andre Vercauteren's fokproduct naar de zevende plaats na een foutloze omloop in 36,929 seconden. Falco werd voordien nog gereden door Cameron Hanley en Geir Gulliksen.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN