BWP-hengst Heavenly-Star wint op eerste dag van Al Ain

In Al Ain is de eerste dag van de CSI5* competitie van start gegaan. De eerste CSIO5* proef is gereden, deze stond op een hoogte van 1.45m en werd gewonnen door de Italiaan Paolo Paini. Hij bereed de KWPN-merrie Clodia CSG (v. Quidam de Revel) en ging door de finish in 57.03 seconden. Vorig jaar won deze combinatie nog een CSIO5* klasse in Rome en in november gingen ze in Vermezzo ook met de winst lopen.

Abdelkebir Ouaddar kwam op de tweede plaats te staan met zijn zangersheide-hengst Cardano Sitte Z (v. Carthago Z) en stopte de tijd in 58.21 seconden. Felix Hassmann was enkel honderdste van een seconde trager in 58.68 seconden. Hij had onder het zadel SL Brazonado (v. Sl Baluarte).

Verder kwamen Ahmad Saber Hamcho met Quintus 81 (v. Quick Star) in 59.14 seconden en Ibrahim Hani Bisharat met Brown Sugar (v. Chacco-Blue) in 61.12 seconden in de top vijf te staan.

Ervoor werden er al twee CSI2* klasse gereden, de proef op hoogte van 1.40m werd gewonnen door David Will. Hij ging razendsnel door de barrage in 30.23 seconden met zijn paard Cassando (v. Casall Ask). De tweede plaats was voor Salmen Sultan Al Suwaidi met Cantaro 32 (v. Carrado I) die afklokte in 32.22 seconden.

Salim Ahmad Al Suwaidi nam de derde plaats voor zijn rekening met Connay Z (v. Cade Z) in 32.39 seconden. De vierde plaats was voor Kamal Abdullah Bahamdan met Sansibar 89 (v. Stakkato Gold) die door de finish gingen in 34.97 seconden. Hij werd opgevolgd door Frederic David die Baloussini (v. Baloubet du Rouet) onder het zadel had en foutloos rond de barrage ging in 35.41 seconden.

De CSI2* klasse op 1.30m werd gewonnen door de BWP-hengst Heavenly-Star (v. Cyber van Berkenbroeck). Hij werd bereden door Ahmed Mansoor en zette de chrono op 53.44 seconden. Drie seconden trager ging Ali Abdulla Al Quassimi over de eindmeet in 56.39 seconden met zijn paard Saga de la Roque (v. Capital). Hadi Nizam vervolledigde de top drie met Wi-Janda (v. Gentleman) in 57.03 seconden.