Buitenlanders domineren eerste dag van het Dutch Youngster Festival

Buitenlanders domineren eerste dag van het Dutch Youngster Festival
Op Outdoor Wierden was er een vol programma vanmiddag. Dit weekend wordt hier het Dutch Youngster Festival verreden en zo was er in het 1.40m in de Small Tour Duitse winst voor Julius Reinacher die hier zijn Grand Coeur nakomeling Goodith naar een tijd wist te sturen van 68.12 seconden.

Hij bleef daarmee voor op Yo-Ann Kuipers die voor Nederland naar een tweede plaats wist te rijden in het zadel van haar Red Bull (v. Nassau) in 75.86 seconden. Ook voor Kaylee Heijnen was er een mooi resultaat door met haar Fontaine Blue CKV (v. Zirocco Blue VDL) naar een derde plaats te rijden met een tijd van 75.87 seconden.

Eerder vandaag in de Big Tour rubriek op 1.45m was het de Brit Jake Saywell die hier met de BWP-er Havinia van de Roshoeve (v. Cicero Z) naar een mooie eerste plaats wist te rijden door rond te komen in 28.73 seconden in dit twee-fasen parcours. Zo bleef hij voor op de Duitser Lars Volmer die hier met Maja H (v. Contendro I) naar een tweede plaats wist te rijden in 29.37 seconden. Zijn landgenote Justine Tebbel plaatste zich als derde in het zadel van Light Star 4 met wie ze rondkwam in 30.28 seconden.

Het was Kars Bonhof die zich voor Nederland op een vierde plaats wist te rijden. Hij deed dit samen met Casina 15 (v. Calido I) met een tijd van 32.39 seconden.

Het beste Belgische resultaat kwam van Dimme D'Haese die hier met de BWP-er Ilias Van´T Vlasmeer (v. Emerald van 'T Ruytershof) naar een 14e plaats weet te rijden in een tijd van 38.36 seconden. De combinatie kwam daarbij wel tweemaal foutloos rond.

Klik hier voor alle resultaten