Broertjes Devos zijn THE Masters

Broertjes Devos zijn THE Masters
Ongetwijfeld de meest spectaculaire proef van vandaag te Beervelde: the Masters startten over 1.50m en ging steeds meer de hoogte in. Pieter Devos kwam uiteindelijk als ultieme Master uit de bus. Voor deze specifieke uitdaging zadelde hij Gin D op, en dat bleek een goede keuze. De BWP ruin uit moeder Nistria de Lauzelle en met als vader Clinton I bewees zijn fenomenaal vermogen, en hoe. Samen reden ze de laatste ronde in slechts 38.14 seconden.

Wie ook sterk uit de hoek kwam was zijn broer Wouter Devos. Met zijn Just Me D, uit dezelfde merrie gefokt als het paard waarmee Pieter won, is een dochter van Cicero Z. Wouter rondde af in slechts drie hondersten van een seconde meer dan zijn broer.



België kent opvallend veel jong talent. Wie daar ook zeker en vast deel van uitmaakt is Gilles Thomas. De negentienjarige ruiter knalde en eindigde daardoor op een knappe derde plaats samen met zijn hengst Uncas S (Udarco x Primo des Bruyeres).

We kregen ook verdienstelijke pogingen te zien van Joe Clee (GBR) met Alzu Ohio (vierde plaats) en de Amerikaanse Elisabeth Madden met Con Taggio (v. Contagio).

Voor alle resultaten klik hier