Brazilië grijpt titel Nations Cup in La Baule

Brazilië grijpt titel Nations Cup in La Baule
In Frankrijk stond er vanmiddag de bloedstollende Nations Cup op het programma. Over een hoogte van 1m60 kwamen acht verschillende landen aan de start waarvan elk team 4 combinaties mocht starten in twee omlopen. Daarvan werden de drie beste resultaten per ronde opgeteld.

Het was uiteindelijk het team van Brazilië die met de winst naar huis gaat vandaag. Het team bestond uit Luiz Felipe Filho de Azevedo met Chaccomo (v. Chacco-Blue) die in beide omlopen 1 strafpunt opliepen, Felipe Amaral met Germanico T die in beide omlopen voor het wegstreepresultaat zorgde (5-9). Yuri Mansur bleef met Vitiki (v. Valentino) foutloos in de eerste omloop en noteerde 4 strafpunten in de tweede ronde, terwijl Pedro Veniss met zijn Quabri de L Isle in de eerste omloop 1 strafpunt opliep en in de tweede ronde foutloos bleef. Hun totaal kwam daarbij uit op 7 strafpunten wat het team de overwinning bezorgde.

Het team van Nederland zorgde voor een fantastische tweede plaats. Daar zagen we Jur Vrieling met zijn VDL Glasgow vh Merelsnest N.O.P. (v. Nabab de Reve) die in de eerste omlopen 4 strafpunten opliepen en in de tweede ronde voor het wegstreep resultaat zorgden met 9 strafpunten. Frank Schuttert startte zijn Chianti's Champion (v. Champion du Lys) met wie hij in ronde 1 foutloos bleef en in de 2e ronde 4 strafpunten opliep. Marc Houtzager gezeten op zijn Sterrehof's Calimero (v. Quidam de Revel) met wie hij een foutloze ronde reed in de eerste ronde en 4 strafpunten opliep in de tweede ronde. Harrie Smolders en zijn topper Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) zorgen voor een dubbele nulronde waardoor het team met 8 strafpunten op de tweede plaats eindigde.

Het team van Zwitserland liep een totaal van 9 strafpunten op wat hun op de derde plaats bracht. De vierde plaats ging naar Spanje met 12 strafpunten en Duitsland eindigt op een vijfde plaats met 14 strafpunten.

België deed niet mee voor de landenwedstrijd.

Klik hier voor alle resultaten