Bob Janssens en Marschal Fields 111 imponeren tijdens PAVO hengstencompetitie

Bob Janssens en Marschal Fields 111 imponeren tijdens PAVO hengstencompetitie
De Pavo hengstencompetitie in het Azelhof lokte opnieuw heel wat publiek naar het Azelhof in Lier. Bij de zesjarigen werd een eerste winnaar gekroond. Bob Janssens hield er de concurrentie achter zich in het zadel van de BWP-hengst Marschal Fields 111 (v. Der Senaat 111).

Het duo ging Bernardo Mathias met Moneymaker van 't Meulenhof (v. Elvis Ter Putte)  vooraf. Dieter Laheyne verzekerde met de Zilverstar T-zoon, Star van de Eedthoek een volledig BWP podium.

Janssens volgde nogmaals net buiten het podium in het zadel van de Zangersheide hengst El Barone 111 Z (v. Emerald van 't Ruytershof). Brecht Bille vervolledigde de top vijf met Menko vd Wellington (v. Echo van 't Spieveld). De combinatie werd opgevolgd door Walter Lelie in het zadel van Matisse de Mariposa (v. Diamant de Semilly).

Vierjarigen imponeren

Vanavond ging de Pavo Hengstencompetitie op het Azelhof in Lier van start met de vierjarige hengsten. Daar kwam een behoorlijk aantal hengsten foutloos aan de finish en zagen we onder meer Viktor Daem, de stalruiter van Stal Thijssen in Nederland, die hier Amadeo van 't Vossenhof zonder kleerscheuren aan de finish bracht.

Maar ook Joris van Dijck herhaalde dit kunstje met Carrement J&F Champblanc, evenals Rob Janssens met Nirvana C en Tim van den Broeck met Nestor de Mariposa. Verder zagen we nog Lars Demeersman met Neverland Z, Kim Colaers met Socrates H M, Dieter Vermeiren met Awesome Jvh Z en ook Thibeau Spits noteerde met Nono van de Withoeve een nulronde. Jeroen de Winter zadelde zijn Nixon van 't Meulenhof met wie hij foutloos bleef en ook Rachel Steffen bleef foutloos met Nero C, als ook Kim Thiry met Nector vd Bisschop en Jan vermeiren met No Doubt van het Vlierhof.

Vijfjarigen


De avond vervolgde met de vijfjarige hengsten.

Hier zagen we onder meer Dieter Vermeiren met Opium VD Middelstede en Dida di Darco Z foutloos door de finish komen. Maar ook Rafael Rodriques Amaral met Oscar van Spieveld, Jordy Oostvogels met Je M' en Fous ED, Bob Janssens met Oliver Obolensky en Max Verheyen met Oliver van de Wateringhoeve. Ook zagen we Benny Naessens met Balisto vd Schorre Z en Dries Goossens met Diadition foutloos door de finish rijden. Ook Dries Dekkers met D&J Jarrera, Jorik vervoort met One Way van de Kwakkelhoek, Vicky van de Poel met Oxford van de Middelstede, Kurt de Clercq die hier Cappucino JW van de Moerhoeve meebracht en Bart Anthonissen met Offecier van de Pereboom.

Karline de Brabender en Pieter de Brabander bleven ook foutloos met Andy Pur VDM Z en Diaro Gin.

Klik hier voor alle rankings