Bianca Schoenmakers wint finale Youngster Tour in Eindhoven, Jens Vandenberk zorgt voor beste Belgische resultaat

Bianca Schoenmakers wint finale Youngster Tour in Eindhoven, Jens Vandenberk zorgt voor beste Belgische resultaat
Rond de middag is vandaag de Youngster Tour Final te Eindhoven verreden. In deze rubriek met talentvolle 6 en 7 jarige springpaarden was het Bianca Schoenmakers die de show wist te stelen met Cream Couleur Z (v. Cream on Top) onder het zadel. Met een foutloze rit in een tijd van 32.54 seconden. seconden, neemt zij de winst mee naar huis.

Na een volle rubriek wisten 16 combinaties zicht te kwalificeren voor de barrage. Als eerst ruiter kwam Thiago Ribas Da Costa met Mano Negra van de Bucxtale (v. Mylord Carthago) aan de start. Hij toonde een sterke foutloze rit in een tijd van 35.65 seconden. Welke uiteindelijk sterk genoeg was voor een vijfde plaats.

Erika Lickhammer daarna in de barrage een scherpe tijd neer te zetten met Silver Eclips ( v. Eldorade vd Zeshoek) in een snelle rit in een tijd van 35.53 seconden. Deze bleek voldoende voor een vierde plaats.

De Amerikaanse ruiter Michael Hughes nam echter enkele starts later de leiding over met Cleo van de Helle (v. Connor). Hij wist het hoofd koel te houden en finishte met een foutloze ronde in een tijd van 34.38 seconden. Deze tijd bleek lange tijd goed voor de leiding, maar uiteindelijk nam hij genoegen met een mooie tweede plaats.

Hendrik-Jan Schuttert startte met Guru (v. Cassini Gold) Hij wist de 7-jarige hengst in een snelle en foutloze rit naar de tijd van 35.97 seconden te sturen. Na Schuttert volgend enkele sterke pogingen van medelandgenoten. Yves Houtacker was hierin succesvol en noteerde eveneens een foutloze rit in een tijd van 35.42 seconden. Deze tijd was uiteindelijk voldoende voor een derde plaats.

Bianca Schoenmakers kwam als laatste ruiter aan de start in de barrage. Zij liet zien dat Cream Couleur Z ( v. Cream on Top) een fijne investering voor de toekomst is. Nadat zij de dag ervoor de halve finale op haar naam wist te schrijven, wist ze ook in de finale te stralen. Met een scherp foutloze rit in een tijd van 32.54 seconden.

De beste Belg van deze rubriek was Jens Vandenberk met de BWP-er Loyd die hij in 36.56 seconden naar een zevende plaats stuurde.

Klik hier voor de volledige uitslag