Bertrand Genin wint de 1 ster grote prijs in Lummen

Bertrand Genin wint de 1 ster grote prijs in Lummen
Zonet werd op de Spring Tour in Lummen de grote prijs van de 1*-competitie afgewerkt. Het ging om een 1m30-rubriek met aparte barrage. De Belg Bertrand Genin wist daarin de snelste tijd neer te zetten. Met de 8-jarige hengst Django (v. Canturano) finishte hij in 36:50 seconden. Deze ruiter wist twee dagen geleden ook al de 1m30-rubriek te winnen. Randy Sherman en Quinto (v. Quidam's Rubi) wisten voor de USA een 2e plaats te behalen in een tijd van 36:82 seconden. De Britse Ella Popely en Little Luidam vervolledigde de top 3.

Voor Mathilde Dijon en Lady vh Molenhof Z (v. Lord Z) was er nog een 5e plaats. Jan Claeys en Blackmail Jb (v. Berlin) eindigde op de 6e plaats. Catherine Van Roosbroeck en de Cabrio van de Heffinck dochter Garbo werd de laatste Belg in de top 10.

's Morgens vroeg werd er op de Derby Arena nog een 1m20-proef afgewerkt. Daarin was de Brit Jake Aston de beste met de Zangersheide merrie Adore Picobello Z (v. Argentinus) in een tijd van 50:01 seconden. Beste Belg werd Janke Beunkens met de SBS ruin Bao de la Sure, zij eindigden op de 2e plaats. Antoine Delepine en Jade vd Bisschop werde 3e. Wout Vlemmix (Flower Girl) en Thibaut Huyvaert (Ivanhoe) behaalde nog een plaats in de top 8.

In de tweede 1m20-proef ging de winst naar Groot-Brittannië met Kerstin Deakin en Osaka des Quarts (v. Narcos II). Zij reden een tijd van 61:61 seconden. Brecht Goossens eindigde met de Kashmir van Schutterhof zoon Baladin de Litrange XXXXII op de 2e plaats. De top 3 werd vervolledigd door de Poolse Aleksandra Lusina en Calienta (v. Bajou du Rouet) vervolledigden de top 3. Jens Vandenberk (Eowan A) en Axelle Druyts (Centurio HO) wisten nog een top 8 plaats te bemachtigen.

In de 1m10-reeks kregen we een volledig Belgisch podium. Gwendoline van Dievoet won deze proef alweer met Copperfield. Charlotte Taelman werd 2e met Uni Stop Vt Hoksent. Antoine Delepine, in de 1m20-proef ook al succesvol, eindigde op de 3e plaats met Darlinn.

Klik hier voor de uitslagen.