Wilm Vermeir, Bert Prouvé en Jan Vinckier klasseren zich in Poznan

Wilm Vermeir, Bert Prouvé en Jan Vinckier klasseren zich in Poznan
In het Poolse Poznan werden vandaag opnieuw enkele internationale proeven op viersterren niveau gesprongen. Onze landgenoten weten zich er bijna in alle rubrieken te klasseren. Zo ook deze avond in de 1.50m proef met barrage.

In deze rankingproef  was de winst voor Juan Carlos Garcia en de BWP-hengst Gitano Van Berkenbroeck (v. Nabab De Rêve). Deze Italiaanse ruiter hield de nul op het scorebord in een tijd van 37.24 seconden.

De Nederlandse ruiter Doron Kuipers volgde op de tweede plaats. Met de tienjarige ruin Theoreme Du Desir (v. Calvaro) bleef hij in deze barrage eveneens foutloos en was hij iets trager dan Garcia in een tijd van 38.99 seconden. Marek Lewicki maakte het thuispubliek blij door op een derde plaats te eindigen met de KWPN'er Abigej (v. Lupicor). Voor hun noteerden we een nulrit in 39.39 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Jaroslaw Skryczynski met Calevo 2 (v. Casall) en Katerine Dinan met Dougie Douglas (v. VDL Douglas). Zij finishten in respectievelijk 39.40 seconden en 39.74 seconden.

Wilm Vermeir was de enigste landgenoot die zich wist te plaatsen voor de barrage. Met de BWP'er Iq van 'T Steentje (v. Toulon) kreeg hij twaalf  strafpunten aangerekend in een tijd van 60.76 seconden. Zij werden zo uiteindelijk elfde.

De internationale viersterren rubriek over een hoogte van 1.40m was ongetwijfeld een proefje naar de smaak van Jaroslaw Skrzyczynski met de 8-jarige Chacco-Blue dochter, Chacclana.

De combinatie snelde naar de overwinning in 54,27 seconden en ging zo Portugal's Luis Sabino Goncalves vooraf. In het zadel van de Selle Français-hengst, Teck de Riverland (v. Quick Star) sprong de Portugees  naar de tweede plaats in 55,71 seconden. Malgorzata Koszucka en Charlene (v. Clarimo) volgden op de derde plaats. Nederland's springruiter Robert Vos stelde zich tevreden met de vierde plaats. Op de rug van Interline H (v. Indoctro) sprong hij foutloos rond in 56,24 seconden.

Bert Prouvé en de sBs-merrie, Aquila van de Bergvijverhoeve (v. Chatman) haalde het beste Belgische resultaat met zijn elfde plaats. Ook Jan Vinckier hield het foutloos.  Met onder het zadel Viva (v. Now or Never) sprong hij naar de vijftiende stek.

Bij de jonge paarden  wist Vinckier zich net buiten het podium te plaatsen. Op de rug van de zesjarige Qantas strandde hij op de vierde plaats. De overwinning werd ingenomen door Marek Lewicki en de Duitse merrie  Philadelphia (v. Perigueux).

Klik hier voor de resultaten