Bert Prouve beste Belg rankingproef Lummen

Bert Prouve beste Belg rankingproef Lummen
Zojuist werd de tweede Longines Ranking proef afgewerkt op de Derby Arena in Lummen. Ook deze ruiters kregen een 1m45-proef rechtstreeks op tijd. De Nederlander Jelmer Hoekstra wist deze rubriek te winnen. Met Quinoa des Riollets (v. Calvaro) was hij de snelste in een tijd van 58:28 seconden. De Fransman Julien Epaillard kwam erg dichtbij. Hij werd 2e met Cristallo A LM (v. Casall) in een tijd van 58:42 seconden. De top 3 werd vervolledigd door de Brit Joseph Clayton en Ingliston Twister (v. Tornado). Johnny Pals, die in de vorige proef ook al rankingpunten wist te behalen, nam met Top Hero (v. Ogano Sitte) de 4e plaats voor zijn rekening.

De beste Belg in deze proef werd Bert Prouve. Met zijn Nonstop ruin Ebano werd hij knap 5e. Dries Dekkers wist met D&j Havanna een 6e plek te bemachtigen.

Daar eindigde het Belgische succes niet. Op de Garden Arena werd de dag afgesloten met een 1m30-proef. Daarin was Geoffrey Cobbaut duidelijk de snelste. Met deKashmir van Schuttershof dochter Gigi van het Polderhof finishte hij in 58:94 seconden. Dat was ruim 2 seconden sneller dan de Brit Jordan Thompson met Topflight True Carlo. De Pool Lukasz Troszczynski vervolledigde de top 3 met La Plata.

Klik hier voor de uitslagen.