Bert Panneels wint hoofdproef Winterjumping in Asse

Bert Panneels wint hoofdproef Winterjumping in Asse
Dit weekend konden Vlaams-Brabantse ruiters weer terecht bij de Jochri Club in Asse voor een nieuwe Winterjumping. Op zondag was er de hoofdproef over een hoogte van 1m25.

Die werd gewonnen door Bert Panneels. Hij kon rekenen op Or La Loi om de winnende tijd van 33:04 seconden neer te zetten. Zo lieten ze Tom Bonny en Hocus Pocus vd Lucashoeve achter zich, die tweede werden in 33:47 seconden.

De derde plaats was voor Jelle Limbourg. Hij had Dubai gezadeld. Dieux Hugues reed Bella naar de vierde plaats. Christophe Waldburger sloot met Imperial de Bourguignon de top vijf af.

Ook in de 1m15-rubriek was Bert Panneels niet te stoppen. Dit keer won hij de proef met Harcotique in een tijd van 28:36 seconden. Tom Bonny eindigde ook in deze proef op de tweede plaats. Nu kon hij rekenen op Wilgada, en ze finishten in 29:08 seconden.

Paulien De Pauw eindigde met Daiquiri Droeshout op de derde plaats. Ze bleef Jelle Limbourg en Eva voor, die de vierde plaats voor hun rekening namen. Esther Schelfaut en Canvas van Hof ter Naillen sprongen naar de vijfde plaats.

In de 1m05-reeks ging de overwinning naar Melissa de Knop en Quelle. Ze wonnen in een tijd van 49:01 seconden. Esther Schelfaut finishte met Ungaro kort daarna, in 49:20 seconden. Het was goed voor een tweede plaats.

Anouk Keuleers reed Conopal Nacre Z naar de derde plaats. Axelle Callens (Hidalgo DB) en Meghan Gillot (Hampton Bay) vervolledigden de top vijf.

Anouk Keuleers won de 95cm-proef met Conopal Nacre Z. Ze werd ook nog tweede met Prince du Cornet. Lara Reniers en Jolly-Boy van't Palmenhof behaalden een derde plaats.

Silke Bogaert won met Parcival de 85cm. Zo bleef ze Femke Verschuere en Freelancer net voor. Aderik Vandecasteele sloot met Guess van't Ameldonk de top drie af.

De 1m20-proef op zaterdag werd gewonnen door Toon Maes. Hij had Daan gezadeld, en samen wonnen ze de proef in 26:57 seconden. Dat was ruim twee seconden sneller dan de nummer twee, Jelle Limbourg. Hij finishte met Dreamer in 28:79 seconden.

Samuel Luyten reed Hilton naar de derde plaats. Voor Jody Bosteels en Indigo vd Lindehoeve was er een vierde plaats, na drie strafpunten in de barrage. Jelle Limbourg zagen we ook nog op de vijfde plaats terug. Dit keer met Kardina. Ze kregen zes strafpunten tegen.

Toon Maes en Daan waren ook onklopbaar in de 1m10-rubriek. Dit keer wonnen ze in een tijd van 27:53 seconden. Nicola Limpens reed Wellasienne naar de tweede plaats in 28:58 seconden.

Sarah De Laat en Lisandra vh Eksterhof namen de derde plaats voor hun rekening. Op vier zagen we Dieux Hugues en Warla G. Jessica De Knop vulde met Ice Q vd Kat de top vijf aan.

Brent Monseu en S Havel Boy wonnen de 1m-proef in 25:78 seconden. Ze waren ruim drie seconden sneller dan Aderik Vandecasteele en Uppy, die op de tweede plaats eindigden.

Voor Jennyfer De Knop en Jamaica vd Kat was er een derde plaats. Femke Verschueren (Tonicka) en Kenneth Fleurinck (Kommilfoo du Tilleul) vervolledigden de top vijf.

Arno Boon won met Queen de 90cm. Zo bleef hij Noa Appelmans (Great Promesse) en Michael Landuyt (Aquina vd Kampel) voor.