Benny Naessens springt naar de tweede plaats in de finale voor 7-jarigen in Sancourt

Benny Naessens springt naar de tweede plaats in de finale voor 7-jarigen in Sancourt
In het Franse Sancourt zijn er ook heel wat landgenoten die zichzelf in de kijker springen. Zo behaalde Benny Naessens een mooie 2de plaats in de finale voor 7-jarige paarden. Hij reed de BWP'er Just in Time (v. Nonstop) door de finish in 44:27 seconden.

Het duo moest enkel Felicie Betrand voorlaten. Zij sprong met Valeriane de Moyo (v. Calypso de Moyon) naar de overwinning in 42:45 seconden.

Voor Pascal van Laethem en Dalton des Hayette (v. Quartz Adelheid Z) was er nog een 7de plaats. Zij kregen een tijdsfout aangerekend in het basisparcours en konden zich dus niet plaatsen voor de barrage. Perry Geryl sloot met Cranilli (v. Crawford) de top 10 af, eveneens na een puntje voor tijd in het basisparcours.

Op 2 sterniveau was er nog een 1m40-rubriek met aparte barrage. Daarin bleef de winst in Frankrijk met Guillaume Foutrier en Urzo d'Iso (v. Number One d'Iso). Zij wonnen in 37:44 seconden.

Perry Geryl behaalde een mooie 3de plaats. Daarvoor kon hij rekenen op de BWP merrie Isolde vd Heffinck (v. Contact vd Heffinck). Jolien Maenhaut sloot met de BWP ruin Gondor van t Ongereet (v. Casall) de top 10 af.

De dag begon op 1 sterniveau met een 1m25-rubriek. Daarin moest Gail Demuynck enkel de Franse ruiter Thomas Lambert voorlaten. Die won de proef met Uxane du Priel (v. Par Ixe) in 63:08 seconden.

Demuynck reed de BWP hengst Amadee van het Slogenhof (v. Quorum de Laubry) naar de 2de plaats in 63:64 seconden. Voor Freddy Demuynck en Un Bidou Manciais (v. Clinton) was er een 3de plaats.

Tot slot was er nog een 1m30-rubriek binnen de 1 stercompetitie. Ook daar bleef de winst in Frankrijk met Edward Levy en Quina (v. Quo Vados). Zij wonnen in 65:34 seconden. Voor Sam Polleunis en de BWP merrie Eurli Fravanca (v. Querlybet Hero) was er een mooie 3de plaats.

Klik hier voor de uitslagen.