Bengtsson en Casall Ask zijn de beste combinatie van 2014

Bengtsson en Casall Ask zijn de beste combinatie van 2014
De FEI heeft de ranglijst voor 2014 gepubliceerd per springcombinatie. Deze ranking is gebaseerd op de resultaten van dat jaar. Daaruit blijkt dat Rolf-Göran Bengtsson en Casall Ask op nummer 1 staan. In 2013 stond dit duo, dat 4e werd op de 'WEG' en de finale van de Global Champions Tour won, nog op de 3e plaats. Voor de winnaars van de Wereldbeker, Daniel Deusser en Cornet D'Amour, is er een 2e plaats. Hiermee doen zij 3 plaatsen beter dan een jaar eerder.
Mclain Ward en Rotchild stijgen 4 plaatsen en nemen de 3e plek in. Abdelkebir Ouaddar (Quickly de Kreisker) en Lauren Hough (Ohlala) staan op de 4e en 5e plaats. In 2013 stond Quickly de Kreisker nog op de 2e plaats en Ohlala op de 12e plaats.
De nummer 1 van vorig jaar, Marcus Ehning en Cornado NRW, zijn weggezakt naar de 6e plaats. Op de 7e plaats zien we een sterke stijger: Bertram Allen met Molly Malone V. Vorig jaar stonden zij nog op de 27ste plaats.
De individuele nummer 1 ruiter en paard van de wereld, Scott Brash en Hello Sanctos, moeten het stellen met opnieuw een 8ste plaats.

Als we de Belgische ruiters op de ranking bekijken dan zien we Gregory Wathelet op de 21ste plaats met Conrad de Hus. Vorig jaar moesten zij het nog met een 55ste plaats doen. Pieter Devos en Dream of India Greenfield stonden vorig jaar op de 13e plaats, dit keer moeten de winnaars van de GCT Grand Prix in Shanghai het doen met een 25ste plaats. Het 'Landbouwleven paard van het paard', Citizenguard Toscan de Sainte, stijgt met zijn ruiter Constant Van Paesschen 41 plaatsen, zij staan nu op de 42ste plaats.

Klik hier voor de volledige ranking.