Belgische Young Riders net naast het podium in landenwedstrijd Wierden

Belgische Young Riders net naast het podium in landenwedstrijd Wierden
De Nederlandse Young Riders wisten vanavond een prestatie van formaat neer te zetten door in de Nations Cup als winnaars uit de bus te komen. Na een feilloze eerste ronde wist het team van Luc Steeghs enkel één springfout toe te voegen aan de eindscore en won daarmee voor Italië en Duitsland de landenwedstrijd.

Nederlandse kampioene Kim Hoogenraat was in vorm met haar Ceasar. De amazone zette net als Lisa Nooren en Hodus Pocus de Muze twee maal een zeer fraaie nul ronde neer. In de tweede manche was Thomas Arendsen Raedt het wegstreep resultaat. Zijn Why Not tikte twee balken uit de lepels waardoor Jens van Grunsven slechts één fout kon maken in zijn parcours. Om het nog even spannend te maken liet zijn vos Cika dan ook een beentje hangen. Maar Jens wist als een ware meester het parcours af te maken en voegde daar niets meer aan toe.

De Italianen vergooide de winst in de eerste ronde, waar niemand van het team foutloos bleef en ze op 7 strafpunten bleven steken. Enkel Allesandra Fuzzi wist twee maal van het hout te blijven. Maar ook haar landgenoten Matias Alvaro en Michele Previtali waren in de tweede ronde foutloos. Daarmee bleef het team op hun score van de eerste manche staan en veroverde Italië de tweede plaats. Duitsland had het ook zwaar in Wierden het team van Peter Teeuwen verzamelde onderweg 16 strafpunten en werd derde.

Het team van Rik Deraedt presteerde wat wisselend en liep daarmee een podium plaats net mis en eindigde als vierde met 17 strafpunten. In de eerste omloop was Roy Hanlon het wegstreep resultaat met 13 strafpunten. Maar tijdens de tweed omloop bleef hij met zijn Granit Van Het Roelhof als enige Belg opvallend foutloos. Daar waren het Dimme D'haese en Bunoit Moeskops die een steekje lieten vallen. En dat terwijl zij in de eerste manche zonder fouten door het parcours kwamen. Neal Vanderweegen had beide omloop minder geluk met zijn Isodor J.H.Z. In de eerste omloop liep het duo tegen twee springfouten aan en in de tweede manche werd de schade beperkt tot één balkje.