Belgische springduivels vijfde in Nations Cup Spruce Meadows

Belgische springduivels vijfde in Nations Cup Spruce Meadows
Zwitserland slaagde er niet in zijn overwinning van vorig jaar te herhalen tijdens de Nations Cup in Spruce Meadows. Na een barrage tussen Amerika en Brazilië was het het Amerikaanse team dat de 300.000$ Nations Cup won.

Beezie Madden en haar 9-jarige KWPN-hengst, Darry Lou (v. Tangelo vd Zuuthoeve) wist als enige voor het Amerikaanse team een dubbele nulronde te presteren. De Amerikaanse vertegenwoordigde de 'stars & stripes' in de barrage en hield het ook daar op nul. Na een finish in 39,21 seconden bleef ze  Brazilië's Yuri Mansur met de 11-jarige KWPN-merrie Babylotte (v. Dollar Du Murier) voor. De Braziliaan klokte zijn barrage foutloos af in 39,75 seconden.

Het winnende team werd verder vertegenwoordigd door Lauren Hough met Waterford (v. Coorcorron Cool Diamond) (4-0), Charlie Jacobs (Cassinja S, v. Carinjo) (4-0) en Lillie Keenan met Fibonacci 17 (v. Corland) (4-4).

Het Duitse team vervolledigde het podium. De Belgische springduivels dede het niet slecht, maar haalden het toch net niet. De belgen namen zo genoegen met de vijfde team plaats.

Nicola Philippaerts en de 10-jarige Dulf vd Bisschop-zoon, H&M Harley vd Bisschop noteerde het beste resultaat met slechts één springfout over de beide omlopen. Philippe Le Jeune en Cadeau de Muze (v. Nabab de Reve) noteerde vijf strafpunten in de eerste omloop en kampte opnieuw met de tijd in de tweede omloop, resulterend in één tijdsfout.

Zowel Thierry Goffinet (Arthuur JH Z, v. Andiamo Z) als Gregory Wathelet (Eldorado vh Vijver Hof, v. Thunder vd Zuuthoeve) deden het met twee springfouten.

Klik hier voor de resultaten