Belgische ruiters scoren in Moorsele

Belgische ruiters scoren in Moorsele
In Moorsele werd gisteren de aftrap gegeven van de 4-daagse tweesterren jumping. In de proeven 1.20m en 1.30m hebben de Belgische ruiters zich van hun beste kant laten zien.

In de 1.20m proef kwamen vandaag 25 ruiters aan de start. De winst hier ging naar Geoffrey Cobbaut en zijn 15-jarige merrie Audi's Cinderella Z (v. Zangersheide). Deze combinatie was ruim de snelste, ze waren 11 seconden sneller dan de tweede ruiter. Op plaats 2 staan Carla Jane Rolfe en Talis du Montois (v. winningmood). Op 3 staan Clare Reynolds en haar paard Greetje (v. Casanova). Twee Belgen vervolledigen de top 5. Op de vierde plaats staat Koen Vereecke met onder het zadel Jaro van de Donkhoeve (v.Alba R). Op de vijfde plaats staat Joy Demuynck en haar BWP gefokt paard Armageddon van het Leeuwerikenhof.

Voor de proef die hierop volgde, het 1.30m, ging de winst naar Alsharbatly Abdullah en zijn paard HHS Dublin (v. Caretino 2). zij waren ruim 1 seconde sneller dan de Belgische Virginie Thonon en haar 9-jarige paard It's a Lord (v. Eurocommerce). Op 3 staat opnieuw Alsharbatly Abdullah, ditmaal met zijn paard Lordano (v. Numero Uno). De 4e plaats is voor Jemma Kirk en Tchoupi Pieronniere (v. Locato). Op 5 staat opnieuw een Belg, deze keer is het Laurens Van Cauwenberghe met zijn 16-jarige Heavenly van t Breezerhof.

Later vandaag staat er nog een Longines Ranking proef op het programma.