Belgische ponyruiters eindigen naast het podium in de landenwedstrijd van Opglabbeek

Belgische ponyruiters eindigen naast het podium in de landenwedstrijd van Opglabbeek
In het Sentower Park te Opglabbeek begon de dag al vroeg met de Nations Cup voor pony's. 7 landen moesten proberen om over de twee omlopen foutloos te blijven, en met de regel van het schrap resultaat slaagden drie teams daarin. Zo moesten Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland strijden om de eerste plaats.

Uiteindelijk werd het team Frankrijk, bestaande uit Marine Lebas (Ramses de l'Etape), Jeanne Sadran (Rominet de Bruz), Sarah Brionne (Quibelle des Etisses) en Charlotte Lebas (Quabar des Monceaux), die met het goud ging lopen. Zij hadden in de barrage het beste resultaat neergezet en gingen zo met de winst naar huis.

Jack Whitaker (Elando vd Roshoeve), Antonia Platt (Carnhill Luna), Madison Jamison (Eclips VI) en Robert Murphy (Rainbows Mocha) namen voor Groot-Brittannië de tweede plaats voor hun rekening.

Op 3 kregen we team Ierland, bestaande uit Jack Ryan (Sixmile Waterblaze), Sean Monaghan (Ballyowen Maybell Molly), Kate Derwin (Vales Blue Melody) en Ciaran Nallon (Dibidoe).

De eerste ronde van onze jonge landgenoten was uitmuntend. Zowel Alexander Housen en Bodysse des Avelines als Maartje Verberckmoes en Little Ben leverden twee toprondes op. Zij behielden over beide omlopen de nul.

Thibault Philippaerts sprong met Okehurst Little Bow Wow een prachtige nulronde in de eerste manche, maar kreeg in de tweede ronde 8 strafpunten. Dat werd meteen het schrap resultaat van de tweede manche. Zara Poels en Calimero kregen 4 strafpunten in de eerste ronde, wat het schrap resultaat werd. In de tweede ronde eindigden ze met 5 strafpunten. Zo eindigde België met een totaal van 5 strafpunten op een mooie 4de plaats. 


Team Nederland en team Denemarken zijn ex aequo op de 5de plaats geëindigd. Zwitserland eindigde laatst. Zij gaven forfait in de tweede ronde.


KQ0A2289 KQ0A2291 KQ0A2292KQ0A2306 KQ0A2308 KQ0A2309KQ0A2311 KQ0A2320